موقع د. محمود صبيح

منتدى موقع د. محمود صبيح

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين



إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 13 مشاركة ] 
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يوليو 17, 2014 6:10 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته

بداية كل عام و الدكتور محمود صبيح بخير صحة و حال و جميع أعضاء المنتدى الكريم و إن شاء الله ربنا يرزقنا بليلة القدر و يرحمنا و يعتق رقابنا من النار و يسعدنا بصحبة النبى صلى الله عليه و سلم

ثانيا/ قصدت أن أبدأ مبكرا فى عمل حلويات العيد كل سنة و أنتم طيبين طبعا الكمية لا تكون كبيرة علشان صحتنا أولا و هى الأهم ثانيا الميزانية قال الله سبحانه و تعالى. وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ

كل عام و حضراتكم طيبين
صورة
( 1 ) البيتيفور بطريقة بسيطة
1-البيتى فور
صورة
المكونات:-
كوب ونصف زبدة لينة + 4/3 كوب سكر+ 2/1 ملعقة صغيرة فانيليا + 1 بيضة+ 2/1 2 كوب دقيق + ملعقة صغيرة بيكينج باودر+ 1 ملعقة صغيرة كاكاو

طريقة التحضير:-
صورة
نخفق الزبدة جيداً حتى يبيض لونها، ثم يضاف السكر والبيض و الفانليا ويخفق الخليط جيداً ويُخلط الدقيق والبيكنج باودر ثم بعد ذلك يضاف تدريجيا إلى الخليط السابق حتى تتجانس جميع المكونات وتشكل على هيئة كرة وتُترك لترتاح قليلاً في الثلاجة وبعدين يُقسم العجين إلى جزئين، يُعجن جزء ببودرة الكاكاو ويُترك الآخر كما هو يمكنك تشكيلها باستخدام مكنة البيتى فور او استخدام كيس الحلوانى , ترص في صاج مدهون وتخبز في الفرن لمدة 15 دقيقة , وبعد خروجه يترك ليبرد ثم ناخذ قطعه بلون الكاكاو والاخرى سادة ونلصقها باستخدام المربى او صوص الشيكولاته حسب الرغبه .

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة يوليو 18, 2014 12:28 am 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء فبراير 03, 2010 12:20 am
مشاركات: 7636
بسم الله ماشاء الله
ملهمة في كل حاجة
وفي االحلويات
الله اكبر
اللهم صل على أحلى الحلوين وعلى آله وسلم

_________________
صلوات الله تعالى تترى دوما تتوالى ترضي طه والآلا مع صحب رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة يوليو 18, 2014 12:38 am 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
فراج يعقوب كتب:
[size=200]بسم الله ماشاء الله
ملهمة في كل حاجة
وفي االحلويات
الله اكبر
اللهم صل على أحلى الحلوين وعلى آله وسلم


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الله يجبر بخاطر حضرتك مولانا الجليل الشيخ فراج يعقوب والله مجاملة من حضرتك أعتز بها جدا الله يعز حضرتك و يكرمك بحق جاه النبى و صلى اللهم و سلم و بارك على الحبيب الجميل أجمل و أحلى خلق الله و على أله و صحبه و سلم تسليما كثيرا

جزاك الله حضرتك خير الجزاء
[/size]

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة يوليو 18, 2014 1:32 am 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء يناير 02, 2013 5:01 pm
مشاركات: 10887
حاجة جميلة جدا وتفتح النفس :D
تسلم إيدكى وكل عام وأنتى بألف خير

_________________
أيا ساقيا على غرة أتى
يُحدثني وبالري يملؤني ،
فهلا ترفقت بى ،
فمازلت في دهشة الوصف
ابحث عن وصف لما ذُقته ....

                         
                 
              


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة يوليو 18, 2014 1:04 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته

أختى الغالية النيل الخالد الله يكرمك وكل عام و أنتى و أسرتك الكريمة بخير صحة و حال

جزاك الله الخير الوفير

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة يوليو 18, 2014 1:24 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
صورة
( ٢ ) الغريبة بطريقة سهلة جدا
الغريبة
اولا المقادير:
- 2 كوب دقيق
- 1 كوب سكر بودرة 
- 1 كوب سمن 
- رشة ملح 
- لوز للتزيين

ثانيا طريقة التحضير:
- يخلط السكر مع السمن جيدا ثم نضيف الدقيق و رشة الملح و يعجن ثم تترك لترتاح فى الثلاجة لمدة ساعة ثم تشكل و تخبز فى فرن حار على 170 درجة مئوية و تخرج بيضاء.

صورة

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت يوليو 19, 2014 1:34 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
( ٣ )كعك العيــــــــد السادة و المحشو بالعجوة والمكسرات والعجمية
صورة
المقادير...

كيلو دقيق
2باكو خميرة جافة
نصف كيلو سمن بلدى
سمسم
نصف ملعقة ملح ناعم
كوب ونصف لبن دافىء للعجن
ملعقة صغيرة رائحة الكعك....

الطريقة.....

تخلط الخميرة مع نصف ملعقة سكر مع نصف كوب ماء دافىء وتترك لتتخمر

- ينخل الدقيق والملح والبهار او رائحة اكعك وينثر السمسم (يكون منقى طبعا) فوق الدقيق

- اعملى حفرة فى وسط الدقيق

- يقدح اسمن ثم يصب فوق الدقيق ولكن بحذر ويقلب بواسطة ملعقة خشبية حتى يتجانس ويشرب الدقيق السمن

- ولما يبرد شوية نبدأ نقلب بالي ثم نفركه لمده نصف ساعة تقريبا

- يضاف الخميرة الى الدقيق وندعك باليد مع اضافة اللبن تدريجيا ..ويستمر الدعك حتى تتكون عجينة متماسكة وناعمة

- يقطع العجين على شكل كور فى حجم عين الجمل مع الدعك جيدا علشان تتجانس


تساويها فى ايدك لو مش عندك قوالب كعك..بحيث تبقى مدورة على شكل الكعكة كده ..وتبدأى تنقشيها بالمنقاش..ولو مش عندك ..ممكن تستخدمى اشوكة

- ترص الوحدات فى صاج فرن وتغطيها لحد ماتخمر ...وتلاقى حجمها اتضاعف

- تخبز فى فرن متوسط الحرارة مدة 25 الى 30 دقيقة ..وممكن اقل حسب ماتشوفى...لونه يبقى دهبى فاتح

- يبرد وبعد كده ترشيه بسكر بودره ....
صورة
الحشو........

حشو العجوة...

حتحضرى نص كيلو عجوة (تمر) منزوعة النوى ومفرومة ...

ممكن تضيفى عليها نصف ملعقة سمسم ...وملعقتين زيت ..ونصف ملعقة صغيرة قرفة او حبهان مطحون ..(هال)

ويتعجنوا مع بعض ويشكل على هيئة كرات صغيرة

وانت بتدورى عجينة العك تعمل بها ثقب باصبعك وتحشى التمر وتروحى قافلة تانى ومكورة تانى

حشو المكسرات ...

حتحضرى المكسرات اللى انت عايزاه وليكن عين جمل مفروم او فستق مفروم خشن جدا يعنى يادوب فة واحدة فى اخلاط
نصف كوب سكر

شوية ماء زهر

ويتخلطوا ببعض ..طبعا ماء الزهر يدينا رائحة فقط يعنى الاساس عندنا المكسرات

وممكن تاخدى عين جمل صحيح وتحشى به

حشو العجمية ....

كوب عسل نحل

3 ملاعق كبيرة سمن بلدى

3 ملاعق كبيرة دقيق

2 ملعقة سمسم

3 ملاعق ماء دافىء

1 ملعقة ماء ورد

( وممكن تضيفى عين جمل اختيارى)

نحمر السمسم فى السمن لحد مايصفر ونضيف الدقيق ونحمر لحد مالونه يصفر ..نضيف العسل ونقلب باستمرار لحد ما يبدأ يغلى ثم نضيف الماء ونقلب لحد ماتبقى عجينة ...
نرفع من على النار ونسيبها تبرد ثم نضيف ماء الورد او ماء الزهر ..(ونضيف عين الجمل لو عايزين)...وبعد كده نكور قطع صغيرة مستديرة..

نحشى بها وحدات الكعك كما سبق ....ونبطط الكعك برضه ونرصه ونسيبه يخمر ثم نخبزه
صورة

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت يوليو 19, 2014 7:44 pm 
غير متصل

اشترك في: السبت فبراير 06, 2010 8:26 pm
مشاركات: 13668
مكان: مصر
كل سنة وانتي طيبة والمنتدى كله بخير وسعادة
حلو أوي شغل حلويات العيد دة
تسلم ايديكي
ان شاء الله أجرب وصفاتك

_________________
"يس" يا روح الفؤاد


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء يوليو 23, 2014 5:33 am 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
خلف الظلال كتب:
[size=200]كل سنة وانتي طيبة والمنتدى كله بخير وسعادة
حلو أوي شغل حلويات العيد دة
تسلم ايديكي
ان شاء الله أجرب وصفاتك



وانتى يا أختى الغالية خلف الظلال بصحة و سعادة و سعة فى الرزق و الحال اللهم بارك لك فى أهلك و فى كل من تحبين كل عام و أنتى بخير


( ٤ ) عمل بسكويت العيد بأنواعه المختلفة


بسكويت النوشادر
صورة1
كيلو دقيق
1/3 كيلو سكر
ربع كيلو سمنه
10ييضات
معلقة فانيليا
1 ملعقه كبيره نوشادر
ملعقة بيكنج بودر
كوب حليب

الطريقه:
نضرب البيض جيدا لحد ما يتخن
ندوب النشادر و البيكنج بودر فى الحليب
ثم نضعهم على البيض المضروب
نضع الدقيق على الخليط مع العجن حتى تتكون عجينة صالحة للفرد
نشكل العجينة بالمفرمة بالوش الخاص بالبسكويت على شكل اصابع
يدهن الوجة بالبيض وتخبز فى فرن متوسط الحرارة


بسكويت جوز الهند
صورة2
كوب دقيق
3/4 كوب سمن
3/4 كوب جوز هند ناعم
1 بيضة + صفار بيضة
1/2 كوب سكر
معلقة بيكنج بودر
2 معلقة كبيرة حليب
زرة ملح – فانيليا

الطريقة :
يضرب السمن جيدا ثم السكر كويس جدا مع بعض
يضاف البيض مع الفانيليا ويستمر فى الضرب
يضاف البيكنج بودر وجوز الهند الى الدقيق مع زرة الملح
يضاف الدقيق الى خليط السمن والبيض والسكر المضروب مع جوز
الهند والحليب تشكل العجينة افرديها بالنشابة و قطعيها دوائر
ضعيهم فى الصينية و دخليهم فرن متوسط الحرارة
حياخد السوى حوالى ربع او تلت ساعة


بسكويت البرتقال
صورة
المقادير
1 و 3/4 كوب دقيق
3/4 كوب سكر بودره
ملعقة كبيرة بشر برتقال
1/3 كوب سمن
2 بيضه
عصير برتقال للعجن
ملعقة سكر سنترفيش للوجه
بياض بيضه لدهان الوجه

الطريقة:
1- ينخل الدقيق ويضاف إليه البيكنج بودر
2- يخفق السمن ويضاف إليه السكر مع التقليب المستمر حتى يسير خفيفا
3- يضرب البيض ويضاف إليه الفانيليا وبشر البرتقال ويضاف إلى السمن
والسكر مع التقليب المستمر
4- يضاف الدقيق ثم يقلب جيدا ويضاف قليل من عصير البرتقال إذا احتاج الأمر
5- تفرد العجينة على دقيق وتقطع بأشكال البسكويت المختلفة وتدهن بالبيض
وترش بالسكر وتدخل الفرن


بسكويت القرفة
صورة
كيلو دقيق
2 ملعقه صغيره بيكنج بودر
نص كيلو زبده
ربع كيلو سكر
2بيضه
1 ملعقه كبيره قرفه

الطريقة
في طبق غويط نضع
الدقيق والقرفه والبيكنج بودر والسكر ونقلبهم مع بعض
ثم نضع الزبده عليهم ونفركها بأطراف الأصابع
حتي تختلط جميع المكونات مع بعضها
نعجن بالبيض المضروب فقط حتي تتكون عجينه
يسهل فردها علي الرخامه
نستعمل قطاعه للعجين بشكل مناسب ..
ونضع قطع البسكويت في صينيه مدهونه بالسمن
أو زيت الذره
نخبزها في فرن متوسط الحراره .


بسكويت الفانيليا
صورة
المقادير:
كوب زبدة
2 كوب دقيق
صفار 3 بيضات
معلقة صغيرة فانيليا
كوب سكر بودرة

الطريقة :
ننخل الدقيق و نحط علية 3/4 كمية السكر
نضع الزبدة على الدقيق و نخلطهم كويس مع بعض لحد ما تشعرى ان
الدقيق كله بقى فية زبدة نضرب بالشوكة صفار البيض
مع الفانيليا ونضعهم على خليط الدقيق و نعجنهم كويس قوى
بأيدنا وبسرعة علشان حرارة ايدك ما تزوبش الزبدة
غطى العجينة بكيس نايلون و حطيها فى الثلاجة 3 ساعات
تطلعيها من الثلاجة و تفرديها بالنشابة و تشكليها زى ما انتى عاوزة
بقطاعة البسكوت او تعملى صوابع صغيرة و تلفيها على هيئة هلال او
على هيئة دوائر و تضعيه فى صينية مدهونة خفيف وتدخلية فى فرن
متوسط الحرارة لحد ما تلاقى لونة بقى اصفر دهبى علشان ما ينشفش منك
و تقريبا حوالى 10 دقائق لما يطلع من الفرن
وهو ساخن رشى علية بالمنخل باقى السكر اللى احنا شايلينة ( الربع كوب )



[/size]

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يوليو 24, 2014 5:07 am 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060

( ٥ ) المنين بالعجوة
صورة
هناك من يسميها منين بالعجوة .. أو البعض يسميه كعب الغزالطريقه عمل منين بالعجوه بالصور... أو قرص بالعجوة
كلها مسميات .. لكن المذاق واحد

المقادير

3كوب دقيق
250 جرام زبدة
3 ملاعق لبن نيدو
كوب الا ربع سكر بودرة
قطعة خميرة بيرة .. 2 ملعقة بيكنج بودر .. ذرة ملح .. ملعقة سكر
عجوة
ماء دافئ للعجن

قبل البدء زى مااحنا متفقين نخمر الخميرة الأول قبل خلط المقادير ... لنختبر صلاحيتها
تذاب قطعة الخميرة فى ملعقة واحدة سكر ووضعها فى مكان دافئ حتى تفور

الطريقة

تفصص العجوة أولا ..وترفع على النار مع ثلث مقدار الزبدة وقليل من القرفة ( بتعطى نكهه رائعه ) حتى تصير لينه
نتركها جانبا حتى تبرد

ايضا ننخل الدقيق مضاف اليه ذرة الملح والبيكنج بودر.. ويوضع عليه 3 ملاعق لبن البودرة . والخميرة
تضرب ثلثين الزبدة ( ثلثين ال 250 جرام ) جيدا مع السكر .. ونبدأ فى أضافة الدقيق المضاف اليه المكونات على دفعات
وتعجن بماء دافئ حتى تصير عجينة لينه سهلة التشكيل

نتركها حوالى ساعة تخمر فى مكان دافئ

ونبدا فى تشكيلها حسب الرغبة

تبطن صينية زيت خفيف .. ونفرد العجين مستطيل وتوضع العجوة
صورة
وتلف أسطوانة
صورة
وتقطع .. صغير او كبير على حسب الرغبة


ترص فى الصينية المدهونة

لازم الفرن يكون دافئ ( اى تم اشعاله قبل دخول المنين )بوقت كافى



_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة يوليو 25, 2014 5:20 am 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
( ٦ ) طريقة عمل اللانكشير.

صورة
المقادير:


- كوب وربع زبد بدرجة حرارة الغرفة
- نصف كوب سكر بودرة
- 1 بيضة
- 2 كوب دقيق
- نصف كوب نشا
- ربع ملعقة صغيرة فانيليا
- ربع ملعقة صغيرة بيكنج بودر
- مربى (النوع المفضل)


الطريقة :
صورة
تخفق الزبد جيداً حتى يبيض لونها، ثم يضاف السكر البودرة والبيض والفانيليا ويخفق الخليط جيداً، يخلط الدقيق والنشا والبيكنج بودر، ثم يضاف تدريجياً إلى خليط الزبد حتى تتجانس جميع المواد وتشكل على هيئة كرة، وتترك فى الثلاجة حتى تتماسك، لمدة لا تقل عن الساعة والنصف.

يشكل العجين على هيئة كرات صغيرة الحجم، وترص فى صينية مع الضغط الخفيف عليها، نضعها فى الفرن على درجة حرارة 180 درجة لمدة 20- 25 دقيقة.

يترك ليبرد ويزين عن طريق لصق حبتين بالمربى أو الشيكولاتة مع تزيينه بحبيبات التزيين أو جوز الهند.

صورة

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت يوليو 26, 2014 5:11 am 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

صورة
( الأخيرة )

 القرص الطرية بالزبدة البلدي

صورة
المقادير :

3 كوب ونصف دقيقنصف كوب زبدة فلاحي في درجة حرارة الغرفةكوب زبادي مخلوطة مع قشدة طازجة3 ملعقة كبيرة سكرنصف ملعقة صغيرة ملح ملعقة كبيرة خميرة فوريةقليل من الماء الدافئ

طريقة التحضير :


نذيب الخميرة مع ملعقة سكر في الماء الدافئ ونتركها حتى يتضاعف حجمها.
نخلط الزبادي مع الزبدة والسكر جيداً ثم نضيف الدقيق والخميرة ونعجن جيداً حتى نحصل على عجينة لينة لا تلتصق باليد.
نغطي العجينة ونتركها تختمر ثم نشكلها الى كرات متوسطة الحجم. نضغط على كل كرة ونبططها براحة اليد لتشكيل أقراص متوسطة السمك.
نرص القرص في صواني الخبز ونقوم بتخريمها بالشوكة ثم نتركها تختمر مرة أخرى. ونراعي تسخين الفرن قبل خبز القرص.
ندخل الصواني الفرن على حرارة 180 حتى تنضج ويتحول وجهها الى اللون الذهبي.
إذا وجدتي أن الوجه لم يتحول الى اللون الذهبي الداكن بالرغم من نضج القرص يمكن اشعال الشواية لعدة دقائق مع مراقبة الصواني حتى لا تحترق.

صورة


_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: حلويات العيد بطريقة بسيطة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء إبريل 10, 2024 12:42 pm 
غير متصل

اشترك في: السبت أكتوبر 08, 2011 9:22 pm
مشاركات: 2955
molhma كتب:
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته

بداية كل عام و الدكتور محمود صبيح بخير صحة و حال و جميع أعضاء المنتدى الكريم و إن شاء الله ربنا يرزقنا بليلة القدر و يرحمنا و يعتق رقابنا من النار و يسعدنا بصحبة النبى صلى الله عليه و سلم

ثانيا/ قصدت أن أبدأ مبكرا فى عمل حلويات العيد كل سنة و أنتم طيبين طبعا الكمية لا تكون كبيرة علشان صحتنا أولا و هى الأهم ثانيا الميزانية قال الله سبحانه و تعالى. وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ

كل عام و حضراتكم طيبين
صورة
( 1 ) البيتيفور بطريقة بسيطة
1-البيتى فور
صورة
المكونات:-
كوب ونصف زبدة لينة + 4/3 كوب سكر+ 2/1 ملعقة صغيرة فانيليا + 1 بيضة+ 2/1 2 كوب دقيق + ملعقة صغيرة بيكينج باودر+ 1 ملعقة صغيرة كاكاو

طريقة التحضير:-
صورة
نخفق الزبدة جيداً حتى يبيض لونها، ثم يضاف السكر والبيض و الفانليا ويخفق الخليط جيداً ويُخلط الدقيق والبيكنج باودر ثم بعد ذلك يضاف تدريجيا إلى الخليط السابق حتى تتجانس جميع المكونات وتشكل على هيئة كرة وتُترك لترتاح قليلاً في الثلاجة وبعدين يُقسم العجين إلى جزئين، يُعجن جزء ببودرة الكاكاو ويُترك الآخر كما هو يمكنك تشكيلها باستخدام مكنة البيتى فور او استخدام كيس الحلوانى , ترص في صاج مدهون وتخبز في الفرن لمدة 15 دقيقة , وبعد خروجه يترك ليبرد ثم ناخذ قطعه بلون الكاكاو والاخرى سادة ونلصقها باستخدام المربى او صوص الشيكولاته حسب الرغبه .

_________________
يارب بالــمــصـطــفى بــلـغ مـقـاصــدنا --- واغفر لنا ما مضى يا واسع الكرم

واغفر إلهى لكل المسلمين بما --- يتلون فى المسجد الأقصى وفى الحرم

بجاه من بيته فى طيبة حرم --- واسمه قسم من أعظم القسم


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
عرض مشاركات سابقة منذ:  مرتبة بواسطة  
إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 13 مشاركة ] 

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين


الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين و 136 زائر/زوار


لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى

البحث عن:
الانتقال الى:  
© 2011 www.msobieh.com

جميع المواضيع والآراء والتعليقات والردود والصور المنشورة في المنتديات تعبر عن رأي أصحابها فقط