موقع د. محمود صبيح

منتدى موقع د. محمود صبيح

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين



إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 444 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  التالي
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت يونيو 23, 2018 5:46 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
شوية تفاريح
ياترى لو لا قدر الله حصل زلزال كيف يتصرف كل برج حسب صفاته النفسية

:) :) :)

صورة

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت يونيو 23, 2018 8:31 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد ديسمبر 15, 2013 5:39 pm
مشاركات: 7973
molhma كتب:
شوية تفاريح
ياترى لو لا قدر الله حصل زلزال كيف يتصرف كل برج حسب صفاته النفسية

:) :) :)

صورة


تسلم ايدك علي الفرفشة اللي احنا كلنا محتاجنها والله

_________________
وابيض يستسقى الغمامُ بوجههِ...ُثمال اليتامى ِعصم الأراملِ


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت يونيو 23, 2018 9:53 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مارس 29, 2012 9:53 pm
مشاركات: 45682

أسهل طريقة لعمل الخبز الشمسي في المنزل (فيديو)


_________________
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد يونيو 24, 2018 9:41 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
سكينة كتب:
molhma كتب:
شوية تفاريح
ياترى لو لا قدر الله حصل زلزال كيف يتصرف كل برج حسب صفاته النفسية

:) :) :)

صورة


تسلم ايدك علي الفرفشة اللي احنا كلنا محتاجنها والله


حبيبة قلبى سكينة ربنا يسعد قلبك بحق جاه سيدنا النبى صلى الله على حضرته و آله و سلم لا حرمنى الله من الصحبة الطيبة
سوف نستكمل اليوم مع الأبراج


فى أول لقاء وفى ثانى لقاء!‏ مع أصحاب هذه الأبراج

صورة


صورة

صورة


صورة


يتبع

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد يونيو 24, 2018 9:50 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مارس 29, 2012 9:53 pm
مشاركات: 45682
مستنى برجى :D :D

_________________
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد يونيو 24, 2018 10:03 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
حامد الديب كتب:
مستنى برجى :D :D


غدا بمشيئة الله نستكمل بقية الأبراج :) :)
أسعدنى مروركم الكريم أخى الفاضل الكريم د\ حامد الديب

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يونيو 25, 2018 10:39 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
تابع فى أول لقاء وفى ثانى لقاء!‏ مع أصحاب هذه الأبراج :) :)

صورة


صورة


صورة



صورة

يتبع

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يونيو 25, 2018 11:53 pm 
غير متصل

اشترك في: الجمعة فبراير 27, 2004 4:45 am
مشاركات: 18715
molhma كتب:
تابع فى أول لقاء وفى ثانى لقاء!‏ مع أصحاب هذه الأبراج :) :)

صورة


صورة


صورة



صورة

يتبع


:D :D :D :D هو كدا برج الحمل فعلا ياملهمة

تسلم ايدك ياحبيبتىس ربما يخليكى لينا


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت يوليو 14, 2018 10:18 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
حبيبتي المهاجرة ربنا يحفظك ويسعد قلبك جزاكي الله خيرا كثيرا ولا يحرمني الله من المرور الطيب الجميل

**********
اسرار بعض خلطات الطعام لماذا اللحم مع اكليل الجبل , اللبن والموز, الشاي والليمون


لماذا يتم اضافة بعض المواد لبعضها اثناء تحضير الطعام ؟ ليس للطعم الممتاز بل هنالك اسرار اخرى تعرف عليها

- الروزمارين-اكليل الجبل- و اللحمة الحمراء
عندما تسلق اللحمة، تصل درجة الحرارة القصوى إلى 100 درجة مؤية. أما عند قلي أو شي اللحمة، تتكوّن فيها مركبات مسرطنة نتيجة تعرّضها لدرجات حرارة أعلى بكثير. كشفت الدراسات أنه عند نقع اللحمة في سائل يتكوّن من الليمون والزيت والروزمارين قبل طهيها، يتم إحباط المركبات المسرطنة التي قد تنتج في اللحمة وذلك بفعل المركبين rosmarinic acid و carnosic acid الموجودين في الروزمارين.

- السمك والبروكلي
يؤكل السمك مع السلطات التي تتكوّن من تشكيلة من الخضار، الا أن البروكلي يتميّز بكونه أفضل الخضار التي يمكن إضافتها مع السمك من الناحية الصحية. يحتوي السمك على معدن السيلينيوم الذي يحمي من الأمراض السرطانية، لكن عند تناول البروكلي الغني بمركب sulforaphane مع السمك، ترتفع فعالية المركبات التي تحمي من الأمراض السرطانية بمعدّل 13 مرة.

- الشاي والليمون
كثيرون هم من يعطّرون كوب الشاي بشرائح من الليمون، لكنهم يجهلون الفوائد الصحية لهذه التركيبة المميّزة. من المعروف أن مركبات catechins الموجودة بوفرة في الشاي والمسؤولة عن الحماية من الأمراض القلبية والسرطانية لا يتم امتصاصها من الأمعاء الا بمعدّل 20%. كشفت عدد من الدراسات أن إضافة الليمون للشاي أدى إلى ارتفاع معدّل امتصاص مركبات catechins من 20% إلى 80%!

- الكركم والفلفل الأسود
يتميّز الكركم باحتوائه على مركب curcumin المسؤول عن الحماية من الزهايمر، الكولسترول والأمراض السرطانية، كما ويحسن من وظيفة الكبد. في إحدى الدراسات كان امتصاص 2 غرام من هذا المركب في الجسم ضئيلا لكنه ارتفع بمعدّل 2000% لدى إضافة الفلفل الأسمر للكركم.

- الفلفل الحلو و اللحوم المدخنة
تعتبر اللحوم المدخنة من الأغذية الضارة بالصحة بسبب احتوائها على المادة الحافظة صوديوم نيترات التي تتحوّل في المعدة إلى المركبات المسرطنة من نوع nitrosamines. إن إضافة الفلفل الحلو الغني بفيتامين C إلى هذه الوجبة يمنع تكوين مركبات nitrosamines ويحمي الجهاز الهضمي منها. وبالطبع يمكن استبدال الفلفل الحلو بخضار وفواكه أخرى غنيّة بفيتامين C مثل البرتقال، الكيوي، الشمام، الملفوف، والبروكلي.

- البندورة مع زيت الزيتون أو الأفوكادة
إن استهلاك البندورة مع الزيت أو الأفوكادو هو من التركيبات الغذائية الصحية حيث أن الأحماض الدهنية في الزيت أو الأفوكادو تزيد من امتصاص مركب lycopene في البندورة. ويشار أن مركب lycopene هو الصبغة الحمراء في البندورة والذي يرتبط بالحماية من الأمراض السرطانية وأمراض القلب والشرايين.

- اللبن والموز
إن البكتيريا الحميدة في الأمعاء تعمل على تقوية جهاز المناعة، تخمّر الفضلات وتحمي من الإمساك. وبينما يمكن تقوية تركيز هذه البكتيريا الحميدة عن طريق استهلاكها في أنواع اللبن التي تحتوي على هذه الجراثيم الحميدة، الا أن تناول الأغذية التي تساعد على تكاثرها هو من الأمور الهامة التي تضمن استمرارية عملها. ولعل أفضل هذه الأغذية هو تالموز بسبب احتوائه على مركبات inulin and oligofructose التي تستخدمها البكتيريا الحميدة في الأمعء للتكاثر.

- الشوفان والبرتقال
تتضاعف الحماية من الجلطات القلبية لدى استهلاك الشوفان والبرتقال معا في نفس الوجبة مقارنة مع استهلاك كل واحد فيهما على حدى. والسبب في ذلك يعود والسبب في ذلك يعود إلى أن المركبات العضوية phenols فيهما تعمل معا بشكل أفضل في تخفيض مستوى الكولسترول في الدم.

- الشوكولاتة 70% كاكاو والتفاح
يحتوي التفاح على مركبات quercetin، خاصة في القشرة، والمسؤول عن تخفيض خطر الإصابة بالحساسية، أمراض القلب، الزهايمر، الباركينسون، وسرطان البروستات والرئتين. أما الشوكولاتة، فتحتوي على مركب catechin الذي يحمي من الأمراض القلبية والسرطانية. وتشير الدرسات أنه لدى استهلاكهما معا، فإن اجتماع هذين المركبين يؤدي إلى تحسن من فعالية الصفائح في الدم، ويحسّن بشكل ملحوظ من صحة القلب والشرايين.

http://www.amed.ws/2014/08/4.html?m=1


_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء أغسطس 14, 2018 10:46 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
ملف كامل عن أنواع و قطعيات اللحم و فيما تستخدم هذه القطعيات في أصناف الطعام المختلفة ويليها أصناف لأكلات عيد الأضحى المبارك وكل عام وحضراتكم بألف خير وصحة وسلامة وسعادة و احبتكم اللهم آمين
وسوف نبدأ في البداية ب

قطعيات اللحم المختلفة
*****************************

الانتركوت
*********
فيه جزئين الجزء المدور واسمه كونتر فيليه وده هو الستيك وممكن يتشوى بكل الصور والجزء العريض منه يستعمل في الصينيه او طواجن الفرن
وهومن النوعيات الطريه جدا لكن اشد من الفلتو
وممكن تتعمل منه الاسكالوب يعنى تتحمل الدق علشان تتفرد وتتهتك الانسجه

التيبون ستيك
************
والجزء ده مشترك بين عمود الفلتو والانتركوت وهو عباره عن عظمه على شكل حرف T وبيكون على الناحيه اليمين العمود الفلتو وعلى الناحيه الشمال الانتركوت وتؤكل مشويه

الدوش
******
ده لحم البطن وهو لذيذ جدا لو انطبخ فى الفرن سواء صواني او طواجن لانه محتاج وقت لان لحمته ناشفه شويه بس الطهو البطىء فى الفرن يخلي طعمه يجنن

البريمو بتاع الدوش
*****************
فده يزال السمين منه ويربط رول زى اللحمه البارده

لحم الصدر (لحمه سن)(لحمة الضلوع
*********************************
القطعه دي تختلف تماما مع السن لانها طريه جدا وبتنفع للسلق ومع الخضار

الرقبة
*****
والنوع ده من اللحمه شديد جدا
على صغار وكبار السن لانها بتاخد وقت كتير على النار وحتى لو استوت بتكون شديده

ما هى الكستليته
**************
هى جزء من الرقبة حتى بداية الفخذ، وهى تقطع بالعظم بمعدل ثلاث ريشات لكل فرد، وتتم التسوية بالشواء أو السلق فى الفرن

السمانة
*******
هى الجزء الغالى من الفخده ودى بيطلع منها البفتيك والبرشولى

وش الفخدة
**********
وده الجزء الوحيد اللى ممكن يشوى من الفخده لانه طرى جدا وينفع للستيك بانواعه
و تقطع للخضار او مكعبات زى الكباب حله
والفرق بين الكباب حله وقطعيات لحمة الخضار ان الكباب حله بتكون خاليه من الدهون
لو قطع اللحم رفيعه تكون للشوى او الاستيك
عموما وش الفخذه
بيطلع منها الاسكالوب والبيكاتا وكباب الحله و الكباب

عمود الفخده(التربيانكو)
*********************
والجزء ده شديد ومحتاج تسويه
ويستخدم فى السلق و الخضار وبيكون طعمه حلو في الخضار

الموزة
******
من الذ واطرى انواع اللحمه وبتكون ملبسه بالدهن الخفيف
وطبعا تنفع للسلق و الخضار والطبخ بالصوص

الزند
****
بيحتاج شويه سوا فيستعمل فى السلق والفته

العرق الرستو
********
ده للحمه البارده

العرق الفيليه او الفلتو
*******************
ده اغلى واحلى قطعيه ويستعمل فى الفيليهات ولا ياخذ سوا كتير

ريش بيت الكلاوى
***************
بتكون ريش صغيره ولحمتها ناعمه جدا وممكن بعد ما تتبل
تتحمر او تتشوى او تطبخ مع ورق العنب المحشى

واخر جزء فى العجل هو الديلوبنطلق عليها العكاوى
**********************************************
وبنتعامل معاها على انها لحمه
بالرغم من ان فيها عضم لكن نسلقها عادى ونضعها على صواني الفرن او تطبخ وحدها

ثانيا أصناف لطعام العيد اللحم المستخدم فيه و طريقة عمل هذه الأطعمة

يتبع

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء أغسطس 14, 2018 10:57 pm 
غير متصل

اشترك في: الجمعة فبراير 27, 2004 4:45 am
مشاركات: 18715
الكلام ده كلام جامد أووووى

ياسلام لو شوية بامية وفتة بالضانى بقى معاها :D :D :D :D

تسلم ايدك مقدما ياملهمتى على العيد

وكل سنة مولانا الغالى بمليون خير وسعادة وصحة وعافية يارب

وكل سنة وانتى بألف بخير وسعادة وصحة وعافية ياحبيبتى يارب



أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء أغسطس 14, 2018 11:04 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
المهاجرة كتب:
الكلام ده كلام جامد أووووى

ياسلام لو شوية بامية وفتة بالضانى بقى معاها :D :D :D :D

تسلم ايدك مقدما ياملهمتى على العيد

وكل سنة مولانا الغالى بمليون خير وسعادة وصحة وعافية يارب

وكل سنة وانتى بألف بخير وسعادة وصحة وعافية ياحبيبتى يارب


حبيبة قلبي المهاجرة دانا أجيبهم لغاية عندك ربنا يعزك و يسعدك ويسعد أحبابك و يعيد عليك الأيام بخير وصحة وسعادة
لا حرمنى الله من المرور الجميل أكرمكي الله

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء أغسطس 14, 2018 11:13 pm 
غير متصل

اشترك في: الجمعة فبراير 27, 2004 4:45 am
مشاركات: 18715
molhma كتب:
المهاجرة كتب:
الكلام ده كلام جامد أووووى

ياسلام لو شوية بامية وفتة بالضانى بقى معاها :D :D :D :D

تسلم ايدك مقدما ياملهمتى على العيد

وكل سنة مولانا الغالى بمليون خير وسعادة وصحة وعافية يارب

وكل سنة وانتى بألف بخير وسعادة وصحة وعافية ياحبيبتى يارب


حبيبة قلبي المهاجرة دانا أجيبهم لغاية عندك ربنا يعزك و يسعدك ويسعد أحبابك و يعيد عليك الأيام بخير وصحة وسعادة
لا حرمنى الله من المرور الجميل أكرمكي الله



كلك كرم والله ربنا يخليكى ياحبيبتى يارب ولايحرمنى منك ابدا ابدا


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء أغسطس 15, 2018 10:48 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060
حبيبتي الغالية المهاجرة أكرمكي الله ويسعدك بأحبابك ويحفظك اللهم آمين لا حرمني الله من المرور الجميل العطرصورة

ونتابع
******************
1** اللحم المسلوق والمستخدم في الفتة
****************************
تعتبر رقبة الضأن هي الأفضل في تحضير الفتة، فهي جزء ليّن طيب المذاق يحتوي على غضاريف تعطي نكهة مميزة لمرق اللحم والذي يُرش به خبز الفتة، أما أفضل طريقة لتحضير الفتة، هناك العديد من أنواع الفتة كالفتة الشامية المكونة من الأرز واللحم والصنوبر المحمص ويغطى سطحها بطبقة من الزبادي وتُزين بالثوم والخل.
أما الفتة المصرية و طريقة تحضيرها
1= غسل لحم الضأن سواء الرقبة او غيرها بالماء والملح ثم شطفه بماء ، يوضع اللحم في ماء مغلي حتى يظهر الريم على سطحه، يتم التخلص من الريم ويوضع ب الماء المغلي بصلة و حبهان ومستكة وفلفل و ورقة لورا ، ويترك حتى ينضج.
نقوم بتجهيز الأرز بوضع زبدة فى إناء ثم نضيف الأرز مع الشوربة المناسبة لكمية الأرز ونتركه حتى يغلى ثم نهدئ النار ونتركه حتى ينضج.
يُرش المرق على الخبز المحمص، ثم يُغطى الخبز بالأرز المصري وترص قطع اللحم عليه ثم يضاف صلصة الفتة المكونة من
لتجهيز صلصة الفتة نضع السمن ثم نضيف الثوم المفروم ونحمره حتى يصبح ذهبى اللون ونضيف الخل، ونتركهم يغلو معًا ثم نضيف عصير الطماطم ونتركها تتصلصل وتثقل ونضيف الملح والفلفل الأسود ثم نضيف مغرفتين من شوربة اللحم لتغلى مع الصلصة
*************
عمل شواية بسيطة للشوي بالمنزل
***** ****** ******** ******
فكرة جميلة للشواية تحطى كام طبقة من الفويل فى صنية وتحطى فحم مولع عليه وتحطى شواية سلك عليها وتفتحى النار هادية تحتها واستمتعى بالشوى
***********
2==الكلاوي
****************************
كيف تزيلين زفاره الكلاوي
اول حاجه اغلي الكلاوي غلوه بمايه وشوية قرفه لغايه لما تطلع الرغوة والريم بكثافه
بعدين اغسليها كويس واغليها غلوه ثاني بميه نظيفه لأن الرغوة اللي هي الريم هي اساس الزفارة بعدين انشليها واطبخيها بطريقتك بس يا ريت تتوصي بالقرفه والقرنفل والحبهان و قليل من الكركم و بهارات اللحم +بصلة وطماطم مقطعين نصين (هي تساعد في ازالة الزفرة)

طريقه تنظيف الممبار
****************************
نغسل الممبار جيدا تحت الماء، ونقطعه إلى شرائح طويلة على لوح تقطيع.

باستخدام سكين غير حاد، نضع الممبار على لوح التقطيع، ونقوم بتنظيفه باستخدام السكين وإزالة الأشياء المتعلقة به، مع مراعاة عدم قطع الممبار.

نستخدم سكين غير حاد أو طرف ملعقة في تثبيت الممبار عليها، ونقوم بإدخال طرف الممبار أوله في آخره، لنقلبه تماما وتصبح الطبقة الداخلية هي الخارجية، ونعيد تنظيفها بالسكين.

باستخدام الأصابع، نقوم بقلب الممبار مرة أخرى، ليكون أبيض تماما وخالي من الشوائب، ونغسله جيدا تحت الماء، ونقوم بوضعه في ماء وليمون لبعض الوقت، ساعة تقريبا
حشوة الممبار وهي كالتالي: افرمي البصل فرماً ناعماً، ثُم ضعيه في مقلاة على النار مع القليل من الزيت النباتي. أضيفي البقدونس، والشبت، والنعناع، والملح، والفلفل الأسود أضيفي الأرز المغسول إحشيه و اسقطيه في ميه بتغلي فيها بصلة و حبهان و ورقة لورا و فلفل أسود و ملح ليتسلق
وبعد السلق يتم تحميره
************

ثمانية (8)انواع مختلفه من تتبيلات المشاوي
****************************

1_تتبيلة الزبادى وصلصة الباربيكيو (وممكن هذه التتبيله تستخدم للدجاج أيضا )
المكونات
كوب زبادى
ملعقة شطة (حسب الرغبة)
مقدار 2 ملعقة صغيرة خليط من الكمون والفلفل الاسود والقرفة والكزبرة
عصير ليمونة
ملح
بصلة مفرومة
5 فصوص ثوم مفروم
ملعقتين صلصة طماطم
ملعقة من صلصة البابريكا (متوفرة بالأسواق) أو ملعقة بابريكا مطحونة
ملعقتين مايونيز
زيت ذرة
*************
2- تتبيلة الزبادى والمايونيز والمسطردة (للشيش طاووق)
المكونات
ملعقتين من صلصة الطماطم
ربع كوب صلصة حارة
بابريكا وفلفل اسود وكمون وكزبرة وكركم وقرفة
ملعقتين خل
رشة ملح
كوب زبادى
مايونيز ومسطردة
زيت ذرة
**************
3- تتبيلة زيت الزيتون والفلفل الأحمر (للشيش طاووق)
المكونات
نصف كوب زيت زيتون
ملعقتين كبيرتين صلصة طماطم
5 فصوص ثوم مفروم
ملح وفلفل اسود
ملعقة كبيرة زعتر
ربع كوب خل
ربع ملعقة كبيرة فلفل احمر
***************
4- تتبيلة الليمون والزعتر (للحوم والدجاج)
المكونات
2 ملعقة ليمون مبشور
ثلث كوب عصير ليمون
2 ملعقة ريحان مفروم
ملعقة صغيرة مسطردة
فلفل اسود وملح
ربع ملعقة صغيرة زعتر
*******************
5- تتبيلة الصلصة الفرنسية وزيت الزيتون (تُفضل للدجاج)
المكونات
2 حبة بصل مفروم
5 فصوص ثوم مفروم
2 ثمرة طماطم مفرومة
فنجان خل
ملح وفلفل اسود
قرفة ناعمة
بهارات الدجاج
ملعقة زيت الزيتون
ملعقة كاتشب حار
ملعقة صلصة فرنسية
***************
6- تتبيلة الكارى والبقدونس (تُفضل للدجاج)
المكونات
4 ملاعق بقدونس مفروم
نصف كوب من عصير الليمون
3 فصوص ثوم مفرومة ناعما
ملعقة فلفل حلو
ملعقتان من بودرة الكاري الحارة
ربع ملعقة كمون
ملح وفلفل أسود
نصف بصلة مشورة
****************
7- تتبيلة الزبادى والليمون (للحوم أو الدجاج)
المكونات
كوب زبادى
ملح وفلفل اسود
نصف كوب خل
عصير ليمونة
تشكيلة بهارات حسب الرغبة
صوص الصويا
***************
8- تتبيلة صوص الصويا (تُفضل اللحوم
المكونات
ربع كوب صويا
ربع كأس خل
ربع كاس زيت نباتى
رشة ملح وفلفل اسود
5 فصوص ثوم مفروم
ملعقتان زنجبيل مطحون
**************************

ملاحظات مهمة$
****************************
- تتبع هذه التتبيلات المختلفة نفس الخطوات، فعليكِ بتحضير المكونات وخلطهم جيداً معاً فى وعاء عميق، ثم إضافة قطع الدجاج أو اللحم الى الوعاء، مع التقليب مرة أخرى ليتشرب الدجاج أو اللحم طعم ورائحة التتبيلة جيداً، ويجب ترك الوعاء مغلقاً أو مغلفاً بكيس المطبخ البلاستيكى فى الثلاجة لمدة لا تقل عن 6 ساعات قبل تحضيرها للشوى للفائدة الكاملة من التتبيلة، ثم شي الدجاج أو اللحم على الشواية الكهربائية، أو شواية الفحم
*************
**السجق البلدى ( فى المنزل)
****************************
المقادير
نص كيلو لحمه مفرومه
نص راس توم او 5 فصوص توم كبار
بهارات عباره عن
بابريكا ملح فلفل اسود شطه قرفه ( اختيارى ) جنزبيل فلفل احمر مفروم
ممبار بتلو نظيف ومنقوع فى ميه
الطريقه
هتخدى كل المقادير مع بعض وتضربيهم ف الكبه لحد ماتبقى ناعمه جدا ممكن تزودى ربع كوب ماء عشان تمشى معاكى ف الكبه بعد كده هتاخدى الممبار ومدخلاه فى قمع من تحت وتحطى اللحمه ف القمع وتحشى بيها الممبار وبعدين نربطة بخيوط مطبخ ويبقى جاهز للاستخدام واللى يتبقى ممكن تحتفظى بية فى الفريزر
***********************

أي نوع من التوابل الأكثر صلاحية لاستخدامها مع لحم الضأن ؟
*****************************
حانستخدم الفلفل الأسود والقرفة وجوزة الطيب والبابريكا الحلوة والحارة الحبهان والمستكة والقرنفل جميعها، تخلط ويتبل بها لحم الضأن خاصة الفخذ

ونستكمل غدا بمشيئة الله تعالى وصفات الاكلات
*************************************


يتبع

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: لكى يا سيدتى
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس أغسطس 16, 2018 11:01 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مايو 30, 2013 5:51 am
مشاركات: 35060

تابع ملف أكلات العيد
الكلاوى بالصلصه
***************
المقادير
نصف كيلو كلاوى منظفه ومغسوله
1 بصله مفرومه
1 عود كرفس مفروم
1 معلقه ثوم مفروم كبيره
1 معلقه كبيره كمون
1 معلقه كبيره كزبره ناشفه
1 ربطه كزبره مفرومه
1 معلقه كبيره عصير ليمون
1 معلقه صلصه طماطم
1 كوب عصير طماطم
2 معلقه زبده او سمنه او زيت زى متحبى
1 فلفل حامى اخضر مفروم حسب الرغبه
1 كوب ماء
ملح وفلفل
1 جوز الطيب مبشوره
الطريقه
بعد غسيل الكلاوى وتقطيعها مكعبات هجيب حله وهحط فيها الزبده وبعدين البصل والكرفس وهقلب كويس اوى وبعدين هحط الكلاوى عليهم مع التقليب ده هحط الثوم والكمون والكزبره الناشفه وجوز الطيب مع التقليب المستمر بعد كده هحط معجون الصلصه وعصير الطماطم والمايه وبعد كده ههدى النار عليهم واسيب الحله لحد ما الكلاوى تستوى هضيف فى الاخر الملح والفلفل الحامى والفلفل الاسودوالكزبره الخضرا المفرومه وعصير الليمون

مخ بانيه
*********
المقادير
مخ كامل
ملعقة ملح
ملعقة صغيرة فلفل
بقسماط مطحون
بصلة صغيرة
2 بيض مخفوق ومتبل بالملح والفلفل
نصف كوب دقيق
ورق لورا
الطريقة
_ يوضع الماء في إناء على النار ويوضع به الملح والفلفل و ورقة اللورا والبصلة
_ بعد غليان الماء يوضع المخ في الماء المغلي لمدة 3 دقائق حتى يسلق.
_ نرفع المخ من الماء ويوضع في طبق في الثلاجة لمدة نصف ساعة حتى يمكن تقطيعه.
_ يقطع المخ شرائح .
_ يوضع الدقيق في طبق والبيض في طبق بعد تتبيله والبقسماط في طبق
_ توضع شرائح المخ في الدقيق ثم البيض ثم في البقسماط.
_ يوضع الزيت على النار وعندما يسخن نبدأ في تحمير شرائح المخ حتى ينتهي المقدار.
_توضع على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد.
_ يرص في طبق ويؤكل بالخبز مع سلاطة الطحينة والمخلل.

ريش مشوية بزيت الزيتون
***********************
المقادير
ريش ضأن
ماء البصل *يبشر البصل و يعصر و نستخدم ماء البصل
3 ملعقة كبيرة زيت زيتون
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
1/2 ملعقة صغيرة بابريكا
ملح وفلفل

الطريقة
**، *****
-تُوضع الريش في وعاء عميق وتُخلط مع ماء البصل، زيت الزيتون وعصير الليمون.
-تُتبل الريش بالبابريكا، الملح والفلفل وتُقلب المكونات جيداً حتى تتداخل.
-تُغطى الريش وتُوضع ب( الثلاجة) لمدة ساعتين على الأقل قبل الشواء.
-تُشوى الريش على سطح شواء ساخن طاسة تيفال ( أو على الفحم) لمدة 5 دقائق لكل جانب أو حتى تمام النضج.
تقدم الريش المشوية على فرشة من البقدونس
•لعمل ماء البصل، تُفرم كمية كبيرة من البصل ناعماً ( أو تُبشر) ثم تُعصر جيداً وتُستخدم العصارة السائلة فقط لتتبيل الريش.

ورقة اللحمة
**********
المكونات
** لحم شرايح رفيعه
** بطاطس
**بسله
**جزر
**كوسه
** بصلة كبيرة
** معلقتين سمنه
** معلقة ونص بهارات لحمه
** معلقتين ملح صغيرين
** معلقة فلفل اسمر صغيرة
** جوزة الطيب رشه صغيرة
الطريقة
اولا نسخن الفرن على درجة حرارة اعلى من المتوسط وبعدين نقطع البصلة شرايح رفيعه ونقطع البطاطس شرايح متوسطه و ونحط عليها ثلاثه ارباع معلقة ملح صغيرة معلقة فلفل صغيرة.وباقى الخضار
نحط شرايح اللحم فى وعاء ونضيفلها شرايح البصل وباقى الملح والفلف والبهارات ونقلبهم فى بعض كويس ، بعدين نفرد ورقة زبده و ورقه فويل فى صينية فرن كبيرة ونرص نص البصل وشرايح البطاطس فى قاع الصينية مع الخضار وعليها اللحم ونغطى اللحم بباقى شرايح البطاطس ونحط عالوش معلقه سمنه ونغطيه بورق الزبدة والفويل كويس ونسبها فى الفرن لمدة ساعه او ساعة وربع على نار متوسطه تضيفى ربع كباية ميه لو لقتيها هتنشف وتتحرق


يتبع

_________________



مولاي صل وسلم دائما أبداعلى حبيبك خير الخلق كلهم
اللهم صل على هذا النبى الأمين وأجعلنا من خاصة المقربين لديه السعداء وعلى آله وسلم حق قدره ومقداره العظيم




أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
عرض مشاركات سابقة منذ:  مرتبة بواسطة  
إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 444 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 30  التالي

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين


الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: [AhrefsBot] و 43 زائر/زوار


لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى

البحث عن:
الانتقال الى:  
cron
© 2011 www.msobieh.com

جميع المواضيع والآراء والتعليقات والردود والصور المنشورة في المنتديات تعبر عن رأي أصحابها فقط