موقع د. محمود صبيح

منتدى موقع د. محمود صبيح

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين



إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 530 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 36  التالي
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يونيو 21, 2012 4:42 pm 
غير متصل

اشترك في: الجمعة أكتوبر 26, 2007 12:20 am
مشاركات: 141
مكان: مصر
#9F0000


مشروبات للتخلص من الكرش

هل تريد التخلص من الكرش بدون رجيم او تمارين؟


الحل موجود وهو مجرب والنتيجه 100 %
هو عباره عن مواد وأظنها موجوده في كل بيت وهي غير مكلفه ومذاقها طيب
مكونات المواد التى تستخدم في حرق الدهون وخصوصا منطقة البطن المسببه للكرش :
1- الشاي الأخضر ومدى تأثيره على حرق الدهون كما انه مفيد كمضاد للأكسده Anti Oxidant
2- الزنجبيل
3-النعناع
4- الكمون


الطريقة : تغلى هذه المواد الاربعه وبنفس النســب في وعاء وتترك لمدة 10 دقائق ثم تصفى
ويتم شرب كأس 200 ملل على الريق يوميا كما ويشرب كوب اخر قبل الغداء بنصف ساعه وقبل العشاء بنصف ساعة ايضا ولمدة شهر كامل
وسوف ترون النتيجه بنفسكم ....
بالمناسبه : والله والله ثم والله اني جربته على 3 أصدقاء لي وبعد الشهر أجسامهم صارت سمبتيك
وتخلصوا من الكرش نهائيا علما ان أحدهم كان ذو كرش قبيحه جدا وقد تخلص من تلك الكرش .........


ملاحظه : يمكن تحلية الكأس بالعسل
يا اخوان هذا الكلام كلام علمي بحت وقد تم تقديمه في رسالة الماجستير في هذه النباتات من قبل اخصائيه تغذيه


منقوووول


_________________
من كان عنده فضل علم فليجد به على من لا علم له


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد يونيو 24, 2012 11:27 pm 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388

فطيرة التفاح بمربة المشمش :
________________________

هذه الطريقة جربتهاباستبدال التفاح بمربة المشمش ووجدتهاألذ ...........

العجينة :

2كوب دقيق

2بيض

2ملعقة كبيرة سمن ( حوالى ثلث كوب سمن )

نصف كوب سكر

كيس بيكنج باودر

الطريقة :

ندعك السمن مع السكر

نضيف البيض مع التقليب

ثم نضيف الدقيق المضاف له البيكنج باودر بالتدريج ونعجن باليد

حتى نحصل على عجينة طرية

نفردالعجينة فى صينية مدهونة من قبل على أن نراعى سمك العجينة

سمك متوسط وأيضاعلى جوانب الصينية

نستعمل الشةكة فى عمل ثقوب فى العجينة

نقوم بوضع طبقة من مربة المشمش فوق لبعجينة ونرش قوقهابعض البندق المفروم

حسب الرغبة

تخبز فى فرن فى درجة حرارة أقل من المتوسط حوالى نصف ساعة أو أقل

ولقدجربتهابوضع طبقة من شرائح الموز ثم غطيته بطبقة من مربة المشمش وكانت رائعة

هذه العجينة سهلة وسريعة ويمكن انقاص مقدارالسكر انضع فوق العجينة أنواع من الجبنة

والفلفل الأخضر والزيتون لتكون فطيرة حادقة

بالهناوالشفا .........


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يونيو 25, 2012 1:56 am 
غير متصل

اشترك في: الاثنين سبتمبر 28, 2009 11:17 pm
مشاركات: 882
امنة انا حعمل فطيرة التفاح بمربة المشمش للضيوف
لكن انا حستخدم شراب زينب
- الشاي الأخضر ومدى تأثيره على حرق الدهون كما انه مفيد كمضاد للأكسده Anti Oxidant
2- الزنجبيل
3-النعناع
4- الكمون


الطريقة : تغلى هذه المواد الاربعه وبنفس النســب في وعاء وتترك لمدة 10 دقائق ثم تصفى
ويتم شرب كأس 200 ملل على الريق يوميا كما ويشرب كوب اخر قبل الغداء بنصف ساعه وقبل العشاء بنصف ساعة ايضا ولمدة شهر كامل
وسوف ترون النتيجه بنفسكم ....
بالمناسبه : والله والله ثم والله اني جربته على 3 أصدقاء لي وبعد الشهر أجسامهم صارت سمبتيك
وتخلصوا من الكرش نهائيا علما ان أحدهم كان ذو كرش قبيحه جدا وقد تخلص من تلك الكرش .........
دة كلام زينب وحجربه زوزو شكرا


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يونيو 25, 2012 4:54 pm 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء فبراير 25, 2004 12:42 pm
مشاركات: 943
طريقة عمل قوس قزح بالزبادي والجيلي

صورة

لكل أم عايزة تقدّم لأطفالها حلويات لذيذة وفي نفس الوقت تكون ضامنة مصدرها، ونضافتها، وقيمتها الغذائية، النهارده هنعمل قوس قزح بالجيلي والزبادي، وطبعا من اسمه باين إن شكله هيكون حلو جدا ومغري للأطفال والكبار كمان..

قوس قزح بالزبادي والجيلي

المقادير:
علب جيلي بكل الألوان المتاحة (أصفر، أحمر، برتقالي، أخضر)
4 ملعقة كبيرة جيلاتين بودرة (هتلاقيه في المحلات اللي بتبيع خامات الحلويات)
كوب زبادي كبير
½ كوب ماء
سكر

الطريقة:
1- حضّري كل لون من ألوان الجيلي اللي عندك بالطريقة المكتوبة على العلبة.
2- دوّبي الجيلاتين في الميه الدافية وسيبيه يبرد شوية، وبعد كده اخلطيه مع الزبادي والسكر، وقلّبيهم مع بعض كويس لحد ما يتجانسوا.
3- هاتي أكواب التقديم الزجاجية، وحطّي فيها طبقة الجيلي الأولى باللون اللي تختاريه، وبعد كده حطّيها في الثلاجة شوية لحد ما تتماسك، وبعد كده حطّي عليها طبقة من خليط الزبادي اللي عملتيه، وشيليها في الثلاجة شوية لحد ما طبقة الزبادي تتماسك، وبعد كده طلّعي الأكواب وكرّري نفس الخطوات مع باقي الألوان لحد ما كل كوب يبقى فيها طبقات بألوان الجيلي اللي عندك كلها، وبعد كده زيني الأكواب بطبقة من الكريم شانتيه، وقدّميها.. وبالهنا والشفا.


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يونيو 28, 2012 12:20 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 2:50 am
مشاركات: 4536

طريقة سهلة وسريعة لبسكويت جوز الهند

المقادير :
كوب دقيق
نصف كوب سكر بودرة
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر
نصف كوب جوز الهند
نصف كوب زبدة/سمن (في درجة حرارة الغرفة)
بيضة
قليل من الفانيليا


الطريقة :
يخلط السمن والسكر
تضاف البيضة والفانيليا ، ويخلط
ويضاف الدقيق بعد أن ينخل ويضاف إليه البيكن بودر
يضاف جوز الهند
يعجن الكل جيدا حتى يختلط تماما
تقطع العجينة مثل البندق ويضغط عليها قليلا
ترص في صينية فرن على مسافات متباعدة
تزج في الفرن لمدة ربع ساعة
يحمر الوجه بالشواية

وبالهنا

_________________
" الأولياء وإن جلت مراتبهم فى رتبة العبد والسادات سادات "


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يونيو 28, 2012 6:20 am 
غير متصل

اشترك في: السبت سبتمبر 01, 2007 7:05 pm
مشاركات: 856
ملوخية بالجمبري .

المقادير:
1/ 2 كيلو ملوخية
1/ 4 كيلو جمبري
2 مكعب مرقة دجاج
بصلة مفرومة
ملعقة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة كزبرة
ملعقة كبيرة زبدة
حبة طماطم مفرومة

الطريقة:
1- أول حاجة قشّري الجمبري واغسليه كويس، وبعدين حطيه في ميه واسلقيه، وحطّي معاه مرقة الدجاج وملعقتين بصل مفروم والطماطم المفرومة ونصف ملعقة الثوم المفروم، وتبليها بالملح والفلفل، وسيبيها لحد ما الجمبري يتسلق.

2- بعدين حطي الملوخية في الشوربة، وقلبيها كويس علشان تمتزج معاها.

3- بعد كده حطي الزبدة في طاسة، وحطي معاها باقي كمية الثوم المفروم، وشوّحيه لحد ما يبقى لونه دهبي وحطي معاه الكزبرة.

4- بعد ما الثوم يبقى جاهز حطيه على الملوخية وهي بتغلي، وبعدين ارفعي الملوخية على طول من النار، وصبّيها في أطباق التقديم وقدّميها.. بالهنا والشفا
.

_________________
اللهم صلى وسلم وبارك على أجمل و أكمل وأحن الخلق إمام المرسلين
وخير خلق الله أجمعين سيدنا ومولانا وحبيبنا رسول الله
وعلى أهل بيته الطيبين الطاهرين


صورة


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يونيو 28, 2012 6:55 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 999
طريقة عمل آيس كريم الشيكولاتة في البيت

صورة

المقادير:
½ قالب شيكولاتة
2 ملعقة كبيرة كاكاو
3 ملعقة كبيرة نشا
صفار 5 بيضات
ملعقة كبيرة فانيليا
علبة كريمة لبّاني
5 كوب لبن
كوب سكر


الطريقة:
1- اخفقي صفار البيض مع السكر والنشا والفانيليا.
2- سخّني اللبن على النار، وبعد كده خدي مقدار كوب واحد منه، وضيفيه على خليط البيض اللي عملتيه، وقلّبيهم كويس مع بعض، وبعد كده صبّي الخليط ده بالتدريج على باقي كمية اللبن تدريجيا مع الاستمرار في التقليب علشان الخليط مايكلكعش، واستمرّي في التقليب لغاية ما الخليط يتخن معاكي.
3- بعد كده ارفعي الخليط من على النار، وقلّبيه جامد علشان تحصلي على خليط قوامه عامل زي الكسترد، وبعد كده ضيفي عليه قطع الشيكولاتة والكاكاو، وقلّبيهم مع بعض كويس لغاية ما الشيكولاتة تدوب، وبعد كده غطّي الخليط وسيبيه لغاية ما يبرد تماما.
4- اخفقي الكريمة اللبّاني بالمضرب، وبعد كده ضيفي عليها الخليط اللي عملتيه، وقلّبيهم مع بعض كويس، وحطّي الآيس كريم في الثلاجة لمدة ساعة، وبعد كده طلّعيه واخفقيه مرة تانية وشيليه في الفريزر لمدة ساعة تانية، وكرّري الحركة دي مرتين كمان، وبعد كده سيبيه في الفريزر يتجمّد لغاية تاني يوم، وبعد كده قدّميه ومعاه صوص توت أو شيكولاتة.. وبالهنا والشفا.


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد يوليو 01, 2012 7:43 pm 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388

فطيرة بالتمر :
____________

نفس مقدار فطيرة التفاح السابقة .

2كوب دقيق _ 2بيض _ نصف كوب سكر _ ثلث كوب سمن _ كيس بيكنج باودر

تعجن المقادير حتى تصيرعجينة لينة

تفردالعجينة فى صينية مدهونة سمن ونغرز العجينة بالشوكة

تدعك العجوة بقليل من الماء وتعمل طبقة منها فوق العجينة السابقة

يقطع عين الجمل قطع صغيرة ويغرس فوق العجوة أويمكن استبداله بالبندق

آخرشىء نرش القرفة على الوجه وتخبز الصينية على نارهادئة حتى يحمر الطرف

ألف هناوشفا


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد يوليو 08, 2012 5:55 pm 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء فبراير 25, 2004 12:42 pm
مشاركات: 943
طريقة عمل التمر بالجلاكسي

صورة

المقادير
كيلو تمر بدون نواة.
كأس بسكويت مطحون ناعما.
5 ملاعق حليب مكثف.
حبتا جلاكسي سادة.
للزينة
شوكولاته سائلة.
حليب مكثف.

الطريقة
اعجني التمر جيدا حتى يصبح طريا.
أضيفي البسكويت المطحون واخلطي جيدا.
اصنعي كرات متساوية من التمر.
رتبيهم في طبق، ثم صبي عليهم الحليب المكثف.
ذوبي الشيكولاتة الجلاكسي وصبيها فوقهم.
ضعي الطبق في الثلاجة حتى تجمد الشيكولاتة.
ضعيهم في طبق التقديم وزينيهم بالحليب المكثف والشيكولاتة السائلة


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يوليو 12, 2012 12:31 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 999
طريقة عمل السينابون

المكونات :
3 كوب دقيق
1 بيضة
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
مقدار من الفانيليا
5 ملاعق كبيرة لبن بودرة
3 ملاعق كبيرة سكر
1 ملعقة كبيرة خميرة بودر
الحشو :
زبد
سكر
قرفة
لبن ساخن ومحلى

الطريقة:
نقوم بوضع اللبن البودرة والسكر والخميرة إلى الدقيق، ونقلبها، ثم نضيف إليها البيض والفانيليا والزيت، وفى حالة احتياج العجينة يمكن إضافة قليل من الماء الدافئ، بحيث تصبح العجينة غير متماسكة، ثم نتركها لتخمر لمدة ساعة.
تفرد العجينة بالنشابة بسمك رفيع ونقوم بوضع الزبد والسكر والقرفة عليها، ثم نلفها كالسويسرول ونقطعها حلقات، ثم نضعها فى صينية مدهونة بالزيت على مسافات متباعدة نوعا ما ونتركها لمدة ربع ساعة، ثم نضعها فى صينية فى الفرن على درجة حرارة متوسطة حتى يحمر من الجوانب والأسفل، ثم نضعها فى شى ليحمر من الوجه، وبعد خروجه من الفرن يوضع عليه اللبن المحلى الساخن.


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء يوليو 24, 2012 5:58 pm 
غير متصل

اشترك في: السبت سبتمبر 01, 2007 7:05 pm
مشاركات: 856
طريقة عمل شوربة كريمة الدجاج

صورة

المقادير:

2 صدر فراخ مسلوق ومقطع شرائح
2 ملعقة كبيرة دقيق
2 ملعقة كبيرة زبدة
1 لتر مرقة
ملح وفلفل ابيض حسب الرغبة
حليب

الطريقة:

- نقوم باحضار اناء وضع الزبدة مع الدقيق ونقلبهم حتى تذوب مع بعضهم ثم نضع المرقة ونقلب بالمضرب السلك.
- نضع التوابل والفراخ ونتركها على النار لمدة 10دقائق ثم نرفعها من على النار ونضع الحليب وتقدم ساخنة
.

_________________
اللهم صلى وسلم وبارك على أجمل و أكمل وأحن الخلق إمام المرسلين
وخير خلق الله أجمعين سيدنا ومولانا وحبيبنا رسول الله
وعلى أهل بيته الطيبين الطاهرين


صورة


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء يوليو 25, 2012 10:09 pm 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388

بالوظة القرفة :
______________

هذا النوع قديم من أيام جدتى وكانت تقدمه لنافى رمضان وهو سهل ومهضم ......

أولا نقوم بعمل القرفة بالطريقة العادية لكل كوب ماء ملعقة صغيرة قرفة ونغلى الخليط على النار

نتركه ليبرد ثم ننقله فى حلة نظيفة بحيث نترك الرواسب ونقوم بتحلية القرفة حسب الرغبة

نزيب الكورن فلاورفى قليل من الماء لكل كوب ماء ملعقة صغيرة كورن فلاور ونضع الخليط على النارمع التقليب

حتى يغلظ نضع الزبيب مع الخليط

تغرف القرفة فى أطباق زجاجية ونرش البندق المجروش على السطح و

بالهنا والشفا

رمضان كريم


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء أغسطس 14, 2012 12:41 am 
غير متصل

اشترك في: الخميس مارس 29, 2012 9:53 pm
مشاركات: 46781

السمسمية شهية وخفيفة بعد وجبة الغذاء الاساسية



لو اتعملت فىالبيت للأولاد تبقى روعه ونظيفه وطازجه
المقادير:
فنجان ونصف من السمسم
فنجان من السكر
فنجان من الماء
ملعقه زيت
عصير ليمونة
ورقسولفان
صورة
طريقة التحضير:
يحمص السمسم تحميصا خفيفا بعدغسله وتنظيفه.
يوضع الماء مع السكر على النار مع عصير اليمونة ويترك حتى يعقد.
يوضع السمسم المحمص عليه مع التحريك لمدة دقيقتين ثم يرفع عن النار.
وكبفي صينية مدهونة بملعقة الزيت.
عندما تبرد قليلا يقطع مستطيلات أو مربعات.
يفرد ورق السولفان على صحن التقديم ويرتب عليه قطع السمسم وبالهناء والعافية.

_________________
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء أغسطس 15, 2012 3:38 pm 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء فبراير 25, 2004 12:42 pm
مشاركات: 943
طريقة عمل بودينج الموز مع جوز الهند

صورة

المقادير
ثماني ثمار موز مقشرة
ثلاثة أرباع كوب لبن
نصف كوب جوز هند مبشور
نصف كوب كريمة حلوى
نصف كوب مكعبات ثلج
كوب شرائح جوز هند للتزيين

الطريقة
قطعي الموز، ضعيه في الخلاط و ضعي عليه اللبن، الكريمة، مكعبات الثلج، وجوز الهند المبشور
اخلطيه جيدا حتى يصبح القوام سائلا.
ضعي الخليط في أكواب التقديم وعليه شرائح جوز الهند
ضعيه في الثلاجة وقدميه باردا.


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس أغسطس 16, 2012 9:21 am 
غير متصل

اشترك في: الخميس مارس 29, 2012 9:53 pm
مشاركات: 46781

لحم مفروم مشوي بالخوخ المجفف



المكونات:

450 غ من لحم مفروم- 90 غ من الخوخ المجفف و المقطع إلى مكعبات- 60 غ من الكزبرة الطازجة المقطعة- 75 غ من مسحوق الكاري- 60 غ من البصل المقطع

الطريقة :
تسخن الشواية.
يخلط اللحم المفروم في وعاء مع الخوخ المجفف والبصل ومسحوق الكاري والكزبرة الطازجة حتى يتماسك الخليط.
تشكل أصابع صغيرة من الخليط وتوضع على الشواية.
وبمجرد اكتسابها اللون البني من جهة يتم تقليبها إلى الجهة الأخرى حتى تكتسب كذلك اللون البني و هكذا تصبح جاهزة للتقديم.

_________________
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
عرض مشاركات سابقة منذ:  مرتبة بواسطة  
إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 530 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 36  التالي

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين


الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين و 16 زائر/زوار


لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى

البحث عن:
الانتقال الى:  
© 2011 www.msobieh.com

جميع المواضيع والآراء والتعليقات والردود والصور المنشورة في المنتديات تعبر عن رأي أصحابها فقط