موقع د. محمود صبيح

منتدى موقع د. محمود صبيح

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين



إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 511 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 35  التالي
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت مارس 30, 2013 10:28 pm 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388


صينية البطاطس البيوريه بالعصاج :

نقشركيلو بطاطس وتقطع وتسلق مع إضافة قليل من الملح ......

يصفى البطاطس ويهرس مع إضافة قطعة زبدة وقليل من اللبن وملح وفلفل وبيضة ونصف ملعقة بيكنج باودر

نحضر بايركس ندهنه بالزبد ونضع طبقة من العصاج فى القعرثم نقوم بوضع البطاطس المهروسة بملعقة كبيرة

دون تسوية السطح ( بطريقة عشوائية ) ونضع قليل من اللبن على الوجه وندخل الصينية فى الفرن وتؤكل ساخنة ........

ألف هناوشفا .....



أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء إبريل 23, 2013 1:27 am 
غير متصل

اشترك في: الاثنين سبتمبر 28, 2009 11:17 pm
مشاركات: 882
حقولكم حاجة بس متضحكوش عليه
منذ فترة وانا كل ما اكون مستعجلة اروح داخلة المطبخ وبسرعة مكرونة وفراخ بانيه
بسرعة بسرعة وطبعا عارفين ان ده للسيدة البيضاء التى لا تجيد الطبخ
بصراحة اللى هو حضرتى فقد اطلقت صديقتى السمراء التى تجيد الطبخ هذه الجملة
واكتشفت انى اجيد الطبخ ولكن معنديش وقت
كله مكرونة او اشترى اكل جاهز
طب وبعدين زقوا منى
النهاردة قلت انا عايزة اعمل اكلة حلوة ونسيت ان عندنا مطبخ فى منتدانا
وقعدت ادور فى المنتدى على وجبة بعد حضرة
وجدت ستنا امنة بتوصف صينية البطاطس
قلت طيب انا حعمل ليهم صينية البطاطس فهم يعشقونها ومنذ سنة لم اطبخها
وكمان معاها حاجة حلوة لقيتها قدامى اتفضلوا بالهنا والشفا



أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء إبريل 23, 2013 10:31 pm 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388
[b]
نورتيناياحاجة سلافة ........

برده وجودك فى وسطناله طعم تانى ........

ماتنسيش عصير البرتقال بالجزر فى الصفحة السابقة ...........
[/b]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء إبريل 24, 2013 12:16 am 
غير متصل

اشترك في: الاثنين سبتمبر 28, 2009 11:17 pm
مشاركات: 882
ربنا يخليكى يا امنة
ده دكتور محمود صبيح ومنتداه هو اللى له طعم تانى
مش حنسى عصير البرتقال والجزر حاضر
فعلا انا حقول لصديقتى من هنا ورايح
انى امراة بيضاء تجيد الطهى على يد الامنة
بس واحدة واحدة عليه يا ملوانى


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس إبريل 25, 2013 10:35 am 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388
[size=200]
إحنافى خدمة الأحباب ...........
[/size]



أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء أكتوبر 22, 2013 4:56 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مارس 29, 2012 9:53 pm
مشاركات: 45691

انتهى العيد والناس زهقت من اللحوم
ما رايكم فى الدجاج بالتوت
شئ جديد ومنظر جديد والطريقه سهله
بالهناء والشفاء بعد حضره ذكر روحانيه جميله

دجاج بصوص التوت

صورة

المكونات:

4 صدور دجاج

¼ كوب مربى توت

2 ملعقة كبيرة خل تفاح

ملعقة صغيرة زنجبيل مبشور

ملعقة صغيرة صلصة الصويا

½ ملعقة صغيرة ملح

2 كوب توت

ملعقة صغيرة نعناع مفروم

2 ملعقة كبيرة زيت

ملح حسب الذوق

الطريقة:

1- يتبل الدجاج بالزيت والملح والفلفل، ويشوى على حرارة متوسطة لمدة 15 دقيقة حتى النضج.

2- يهرس التوت ويخلط بباقي المكونات في مقلاة على نار متوسطة لمدة 2 دقيقة، ويقلب جيدا.

3- يصب صوص التوت على الدجاج ويقدم للغداء مع المكرونة.


_________________
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء أكتوبر 22, 2013 6:51 pm 
غير متصل

اشترك في: السبت مايو 04, 2013 11:26 pm
مشاركات: 1343
ماشاء الله تبارك الله

حيث كده نقدم كل خبراتنا بين يديكم

والله المستعان

_________________
غريب على باب الرجاء طريح
يناديك موصول الجوى والنوح

يهون عذاب الجسم والروح سالما

فكيف وروح المستهام جروح جروحه

واهواك ولكنى اخاف واستحى اذا

قلت قلبى فى هواك جريح


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد أكتوبر 27, 2013 4:15 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مارس 29, 2012 9:53 pm
مشاركات: 45691

دجاج بالفلفل الحار والفول السوداني

صورة

شكلها يفرح ومغذى

فالعين تأكل قبل الفم

بالهناء والشفاء


المكونات:

4 قطع صدور دجاج مخلية مقطعة مكعبات.

2 كوب فول سوداني مقشر.

ملعقة صغيرة نشا الذرة.

4 ملاعق كبيرة صلصة الصويا.

2 ملعقة كبيرة زيت الفول السوداني.

1/2 كوب فلفل أحمر.

ملعقة صغيرة فلفل حار.

2 فص ثوم مفروم.

ملعقة صغيرة زنجبيل.

½ كوب بصل أخضر.

الطريقة:

1- يشوح الفول السوداني في الزيت على نار هادئة لمدة 2-3 دقائق، ثم يوضع جانبًا.

2- يتبل الدجاج في نشا الذرة ونصف كمية صلصة الصويا لمدة 10 دقائق.

3- يشوح الفلفل الأحمر في الزيت مع الفلفل الحار والثوم والزنجبيل والفول السوداني، ثم يضاف الدجاج وباقي صلصة الصويا وتقلب حتى تنضج، ثم تقدم.


_________________
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء أكتوبر 30, 2013 12:09 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد أغسطس 04, 2013 4:28 am
مشاركات: 1140
السلام عليكم
وااااو ياااااااامي
صحي ولذيذة ساءنفذها غدا ان شاء اللة
بونوووووو


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس نوفمبر 21, 2013 4:26 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مارس 29, 2012 9:53 pm
مشاركات: 45691

المره دى لن اكتب عن طبخه او وجبه

ناخذ راحه شويه واوصفلكم وصفه مشهيات وهى الدقه (بضم الدال المشدده وفتح القاف )

كثيرون لا يعرفونها ولها طريقتين

الاولى مكلفه نوعا ما وطعمها عادى

والثانيه خرافه طعمها لذيذ


عالعموم الدقه بضم الدال ياجماعه اللي مايعرفهاش كانت بتتاع ع الكورنيش والسميط البقسماط المدور والاساسي فيها السمسم
المهم دول 2كوب سمسم ونصف كوب كزبره وربع كوب سوداني

صورة
نضعهم على النار في طاسه تيفال ونفضل نقلب لحد ما يتحمر كله كويس ع نار هاديه عشان مايتلسعش
صورة
واسيبها تبرد لو طحنتها وهي سخنه هاتعجن لازم اسيبها تبرد وبعدين شويه شويه مع معلقه ملح في المطحنه
صورة
ممكن اسيبها خشنه شويه بس مش قوي
صورة
صورة
الطريقه الثانيه بتاعه الغلابه
وهى عباره عن ملح وكمون وممكن شويه شطه مطحونه لمن يريدها مشطشطه
ويضيف عليها نوى المشمش يغسل جيدا ثم نغليه لازاله المراره منه
ثم ننشفه فى الفرن او الشمس ثم يطحن جيدا خشن اوناعم حسبما تريد
ويضاف الى الخلطه
وطعمها لذيذ جدا جدا جدا

فين ايام زماااااااااان


_________________
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد نوفمبر 24, 2013 7:11 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مارس 29, 2012 9:53 pm
مشاركات: 45691

بساريا مقلية وسردين بالبطاطس

اكله لذيذه جدا ....

طاجن سردين بالبطاطس



البساريا المقليه



ومن لذاذه الاكله تناولت اخبار اليوم ان المعزول قد طلبهما شخصيا من اداره السجن :wink:
https://www.vetogate.com/711594

ياترى ايه سر البساريا والسردين ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

حنعرف بعدما ناكل بالهنا والشفاء


_________________
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء نوفمبر 26, 2013 2:31 pm 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388


جميل جدامن حضرتك ياأخى حامدالديب أن تفكرفى طعام جداتنا وأمهاتنا .......

إلى حضرتك وصفة للدقة مجربة ومأخوذة عن والدتى _ رحمهاالله -

الطريقة :

نصف كيلو كزبرة ناشفة سليمة نحمصهافى الفرن فى صاج مع الانتباه لها وتقليبهاكل دقيقة

حتى نحصل على لون بنى متوسط ليس بالقاتح وليس محروقاطبعا ......

ونشعربه من الرائحة الجميلة للكزبرة .......

تترك حتى تبرد تماما .......

ثم نطحنهابالمطحنة الكهربائية ناعما ........

الإضافات :

السمسم المحمص _ النعناع الناشف المطحون _ الكمون _ الفلفل _ الملح _ الزعتر الناشف _

نلاحظ أن أساسهاهى الكزبرة فقط مع باقى التوابل والسمسم .......

هى مفيدة جداللمعدة .......

ألف هناوشفا .......

لوكنت أملك كنت وصلتها لغاية حضرتك .......



أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء نوفمبر 26, 2013 3:06 pm 
غير متصل

اشترك في: الخميس مارس 29, 2012 9:53 pm
مشاركات: 45691
الله يباركلك :)
وشكرا لذوق حضرتك
انا ممتاز فى الطبيخ خاصه المشهيات وخلافه
سوف اجربها وحقوللك على النتيجه على طول

_________________
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء ديسمبر 11, 2013 12:22 am 
غير متصل

اشترك في: الخميس مارس 29, 2012 9:53 pm
مشاركات: 45691

طبق المكرونة باللحم والفول السوداني

صورة
المكونات:

350 جرام مكرونة

350 جرام من شرائح لحم

2 ملعقة كبيرة صلصة صويا

2 ملعقة كبيرة خل بلسمي

2 ملعقة كبيرة صلصة حارة

ملح، فلفل أسود، بهارات (حسب الرغبة)

ملعقة كبيرة نشا

ملعقة كبيرة سمسم

¼ كوب فول سوداني محمص

كوب بصل أخضر مقطع

ملعقة صغير زنجبيل مطحون

3 فصوص ثوم مفرومة

ملعقة كبيرة سكر بني

ملعقة كبيرة زبد

1/2 حبة فلفل أحمر

الطريقة:

1- يمزج صوص الصويا والخل البلسمي والصلصة الحارة في وعاء كبير، مع الملح والفلفل الأسود والبهارات.

2- تتبل شرائح اللحم بالمزيج السابق، وتدخل الثلاجة لمدة 10 دقائق.

3- يضاف الثوم والزنجبيل، ويشوح على نار متوسطة لمدة 3 دقائق، بعد إضافة زيت السمسم له.

4- يسخن الزبد جيدا، ويضاف إليه الفول السوداني والفلفل الأحمر والبصل الأخضر.

5- يضاف الفول السوداني للحم، ثم يقلب جيدا.

6- تسلق المكرونة جيدا، ثم تضاف للحم، وتقدم.


_________________
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه
أستغفر الله العلى العظيم الذى لا اله الاّ هو الحى القيوم وأتوب اليه


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء ديسمبر 11, 2013 1:46 am 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388
من وصفات جدتى ...... خصوصا فى موسم اليوسفى ..........

المبطنة :

نصنع مقدارمن المهلبية ( يراعى ملعقة من النشالكل كوب لبن )

والسكرحسب الرغبة .......

نحضرعصير من اليوسفى بعدنزع البذور نضعه فى الخلاط مع السكروقليل من الماء

ونصفيه ونضعه على النار مع النشاحتى يغلظ ( مقدارالنشاكالسابق )

نحضركاسات زجاجية ونضع مقارمن مهلبية اللبن فى القاع ثم نضيف حاقات من الموز

ثم نضيف طبقة من مهلبية اليوسفى من أعلى الكاسة وبعض من البندق على الوجه

ألوان الكاسات رائعة ...... ألف هناوشفا ......


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
عرض مشاركات سابقة منذ:  مرتبة بواسطة  
إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 511 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 35  التالي

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين


الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين و 66 زائر/زوار


لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى

البحث عن:
الانتقال الى:  
© 2011 www.msobieh.com

جميع المواضيع والآراء والتعليقات والردود والصور المنشورة في المنتديات تعبر عن رأي أصحابها فقط