molhma كتب:
ليمون جدتي
************
فاكرين الليمون اللي كنا بناكله عند امهاتنا وجداتنا كان فيه طعم كده خاص بيه طعم حنان الام كده وطعم لمه العيله وكان طبق الليمون لازم واساسي علي الاكل جنب اي اكل مهما كان بمعني اصح هانخلل النهارده مع بعض ليمون بطعم الذكريات ❤️
هانجيب اتنين كيلو لمون ونغسلهم كويس جدا ونحطهم في مصفي ونغلي ميه في حله كبيره واول لما الميه تغلي ننزل بالليمون ونسلقه لمده خمس دقايق بس من غير مايفتح منك في الميه وخدي نص كبايه من ميه السلق واركنيها علي جنب وهنا بقي حد هايسألني (من غير نقع ؟)ايوه من غير نقع خالص ومن غير تشقيق ولا اي حاجه مجرد يتغسل ويتسلق ويتساب يبرد بس كده
هانجيب بقي ربع كيلو فلفل حامي وهانخلله معاه ونجيب لتر ميه وندوب فيه ٣معالق كبار ملح ونحط ميه السلق وهانحط كمان نص كوبايه عصير لمون والتتش بتاعي معلقتين كركم بيخلي يااوختي الليمون اصفر كده ودهبي تقوليش كهرمان ندوب كله في بعضه وننزل بالليمون والفلفل في البرطمان وننزل عليهم بخليط الميه وبعدين نقفل وش البرطمان بقشر الليمون اللي اتعصر واخدنا عصيره وفي الاخر نص كوبايه زيت علي الوش وتعالي بقي معايا كده وهاتي في ايديك كيس وحطيه علي البرطمان واقفلي الغطا عليه واركني البرطمان خمس ايام بس وافتحي بقي ودوقي احلي لمون
معقوله خمس ايام بس ؟اه كده عارفه ليه؟لانه مسلوق مش تاخدي بالك من تكاتنا الصغيره دي
اسرع واطعم ليمون ممكن تعمليه
والف هنا ❤️
الله الله ايه الجمال دا تسلم ايدك ياملهمة ربنا يبارك فيكى ويحفظك يارب ياحبيبتى وجزاكى الله كل خير