موقع د. محمود صبيح
http://www.msobieh.com/akhtaa/

أكلات رمضانية
http://www.msobieh.com/akhtaa/viewtopic.php?f=42&t=22865
صفحة 1 من 2

الكاتب:  حبيبة1 [ السبت يونيو 20, 2015 11:47 am ]
عنوان المشاركة:  أكلات رمضانية

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كل عام وانتم بخير يااحباب

حبيت اساهم بشيء بسيط متواضع معكم في هذا الشهر الكريم

ويسعدني ان اقدم لكم بعض الأكلات المشهورة في رمضان وخصوصا تلك التي نقدمها في الولائم ويحبها الكثير منها

بصراحة انا لن اقدم لكم الا الاصناف التي اظن انني استطيع صنعها ....

حبيت بس اقول ان ممكن حاجات بسيطة تفرق في الطعم عشان كده ممكن لو نفس الصنف واتنين عملوه يفرق في الطعم وده لان فيه حاجات بسيطة بتفرق

وممكن طبعا عشان زي ماكانوا بيقولوا النفس ....والله اعلم


النهاردة هاقدم لكم صنف جميل ومعظمنا بنحبه وبنعمله لما يكون عندنا عزومة وهو الارز بالخلطة

الطريقة الي هاشرحها دي طريقة جميلة جدا وبيكون طعم الارز بصراحة احلى من الي بنشتريه من بره


الاول هانزل لكم صورته



صورة


دي صورة ولون الارز بالخلطة ودلوقتي هانقول المقادير


- كيلو ارز بسمتي باكستاني ... فيه منه بـ12 جنيه وفيه بـ15 وفيه بـ18

- ربع كوب زيت ذرة

- 4 ملاعق اكل سكر

- بصلة متوسطة

- ملعقتين أكل بهارات خاصة بالارز بالخلطة بنجيبها من العطار

- ملح +فلفل+كبيبة صيني +زنجبيل+عود قرفة _ نص ملعقة قرنفل مطحون

- شوربة فراخ او لحمة او بط

============================

الطريقة ...

- ننقع الارز قبلها بساعتين

- نجيب الحلة ونسخنها على النار وبعدين نحط الاربع ملاعق سكر ونقلبهم كويس لحد مايصبح لونه لون الكرامل يعني بني غامق

- نضيف الزيت ونقلب كويس وبعدين نضيف البصلة بس هدوا النار عشان السكر مايتحرقش قوي وبعدين يمرر

- نقلب البصلة شوية دقيقة واحدة وبعدين نضيف الشوربة .....

- نضيف البهارات كلها ونترك الشوربة تغلي شوي بالبهارات لمدة 5 دقايق

- نضيف الارز ... طيب مامقدار الشوربة ... الشوربة مقدارها مرة ونصف مقدار الارز يعني لو كان الارز اربع اكواب تبقى الماء6 اكواب وبالنظر كده اكتر من مقدار ماء الارز بشوية

- نتركه حتى يشرب الماء ثم نهدي عليه النار ونقلبه كل شوي حتى يستوي

- نضيف بعض الزبيب حسب الرغبة ....

- نقوم بتشويح بعض اللوز وعين الجمل المقطعين وبعض الزبيب والمشمية المقطعين في معلقة من السمن حتى يصبح لونهم ذهبي ...ويمكن ايضا نضيف بعض الكبدة المقطعة بعد طهيها
وبعض الكلاوي ....

- بعد مانضع الارز في طبق التقديم نرش عليها المكسرات ...


وصلوا على الحبيب .... وألف هنا وشفا




الكاتب:  يانور سيدنا النبى [ السبت يونيو 20, 2015 2:16 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

اللهم صل وسلم وبارك على سيدنا النبى وعلى آله وسلم

الله يهنى حضرتك و تسلم الايادى

وكل عام وحضرتك طيبة


الكاتب:  molhma [ السبت يونيو 20, 2015 2:36 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

حبيبة1 كتب:

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كل عام وانتم بخير يااحباب

حبيت اساهم بشيء بسيط متواضع معكم في هذا الشهر الكريم

ويسعدني ان اقدم لكم بعض الأكلات المشهورة في رمضان وخصوصا تلك التي نقدمها في الولائم ويحبها الكثير منها

بصراحة انا لن اقدم لكم الا الاصناف التي اظن انني استطيع صنعها ....

حبيت بس اقول ان ممكن حاجات بسيطة تفرق في الطعم عشان كده ممكن لو نفس الصنف واتنين عملوه يفرق في الطعم وده لان فيه حاجات بسيطة بتفرق

وممكن طبعا عشان زي ماكانوا بيقولوا النفس ....والله اعلم


النهاردة هاقدم لكم صنف جميل ومعظمنا بنحبه وبنعمله لما يكون عندنا عزومة وهو الارز بالخلطة

الطريقة الي هاشرحها دي طريقة جميلة جدا وبيكون طعم الارز بصراحة احلى من الي بنشتريه من بره


الاول هانزل لكم صورته



صورة


دي صورة ولون الارز بالخلطة ودلوقتي هانقول المقادير


- كيلو ارز بسمتي باكستاني ... فيه منه بـ12 جنيه وفيه بـ15 وفيه بـ18

- ربع كوب زيت ذرة

- 4 ملاعق اكل سكر

- بصلة متوسطة

- ملعقتين أكل بهارات خاصة بالارز بالخلطة بنجيبها من العطار

- ملح +فلفل+كبيبة صيني +زنجبيل+عود قرفة _ نص ملعقة قرنفل مطحون

- شوربة فراخ او لحمة او بط

============================

الطريقة ...

- ننقع الارز قبلها بساعتين

- نجيب الحلة ونسخنها على النار وبعدين نحط الاربع ملاعق سكر ونقلبهم كويس لحد مايصبح لونه لون الكرامل يعني بني غامق

- نضيف الزيت ونقلب كويس وبعدين نضيف البصلة بس هدوا النار عشان السكر مايتحرقش قوي وبعدين يمرر

- نقلب البصلة شوية دقيقة واحدة وبعدين نضيف الشوربة .....

- نضيف البهارات كلها ونترك الشوربة تغلي شوي بالبهارات لمدة 5 دقايق

- نضيف الارز ... طيب مامقدار الشوربة ... الشوربة مقدارها مرة ونصف مقدار الارز يعني لو كان الارز اربع اكواب تبقى الماء6 اكواب وبالنظر كده اكتر من مقدار ماء الارز بشوية

- نتركه حتى يشرب الماء ثم نهدي عليه النار ونقلبه كل شوي حتى يستوي

- نضيف بعض الزبيب حسب الرغبة ....

- نقوم بتشويح بعض اللوز وعين الجمل المقطعين وبعض الزبيب والمشمية المقطعين في معلقة من السمن حتى يصبح لونهم ذهبي ...ويمكن ايضا نضيف بعض الكبدة المقطعة بعد طهيها
وبعض الكلاوي ....

- بعد مانضع الارز في طبق التقديم نرش عليها المكسرات ...


وصلوا على الحبيب .... وألف هنا وشفا






السلام عليكم ورحمة الله و بركاته

وممكن طبعا عشان زي ماكانوا بيقولوا النفس ....والله اعلم


صدقتى أختى الحبيبة حبيبة1 أكيد النفس بيفرق فى الطهى و طعم الطعام بس تسلم الأيادى أنا برضه بعمل أرز الخلطة تقريبا بنفس الطريقة و لكن الإختلاف فى بعض الإضافات تسلمى و أحسن وصفة هى فعلا المجربة جزاكى الله خيرا

الكاتب:  حبيبة1 [ السبت يونيو 20, 2015 8:21 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

الغالي ..يانور سيدنا النبي

الغالية ....ملهمة

ربنا يبارك فيكوا يارب ويهنيكوا .... ويجمعنا جميعا ومولانا على مائدة سيدنا الحبيب النبي في الفردوس الاعلى يارب يارب يارب

الكاتب:  حامد الديب [ السبت يونيو 20, 2015 8:28 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

اللهم صل وسلم وبارك عليك سيدى يارسول الله

بارك الله فيكى - وسلمت يمينك

الكاتب:  النيل الخالد [ السبت يونيو 20, 2015 11:56 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

حامد الديب كتب:
اللهم صل وسلم وبارك عليك سيدى يارسول الله

بارك الله فيكى - وسلمت يمينك

الكاتب:  molhma [ الأحد يونيو 21, 2015 12:19 am ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

حبيبة1 كتب:
[size=150]الغالي ..يانور سيدنا النبي

الغالية ....ملهمة

ربنا يبارك فيكوا يارب ويهنيكوا .... ويجمعنا جميعا ومولانا على مائدة سيدنا الحبيب النبي في الفردوس الاعلى يارب يارب يارب


اللهم آمين اللهم آمين الله يكرمك أختى الحبيبة حبيبة 1 بحق جاه النبى عليه و على آله أطيب الصلاة و السلام
[/size]

الكاتب:  يانور سيدنا النبى [ الأحد يونيو 21, 2015 12:26 am ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

حبيبة1 كتب:
الغالي ..يانور سيدنا النبي

الغالية ....ملهمة

ربنا يبارك فيكوا يارب ويهنيكوا .... ويجمعنا جميعا ومولانا على مائدة سيدنا الحبيب النبي في الفردوس الاعلى يارب يارب يارب


الله الله الله الله الله

آمين آمين آمين آمين آمين

الكاتب:  الآمنة [ الأحد يونيو 21, 2015 12:29 am ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

molhma كتب:
حبيبة1 كتب:
[size=150]الغالي ..يانور سيدنا النبي

الغالية ....ملهمة

ربنا يبارك فيكوا يارب ويهنيكوا .... ويجمعنا جميعا ومولانا على مائدة سيدنا الحبيب النبي في الفردوس الاعلى يارب يارب يارب


اللهم آمين اللهم آمين الله يكرمك أختى الحبيبة حبيبة 1 بحق جاه النبى عليه و على آله أطيب الصلاة و السلام
[/size]

الكاتب:  msobieh [ الأحد يونيو 21, 2015 1:37 am ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية


بعد عمر طويل يا رب



حبيبة1 كتب:
الغالي ..يانور سيدنا النبي

الغالية ....ملهمة

ربنا يبارك فيكوا يارب ويهنيكوا .... ويجمعنا جميعا ومولانا على مائدة سيدنا الحبيب النبي في الفردوس الاعلى يارب يارب يارب

الكاتب:  molhma [ الأحد يونيو 21, 2015 1:38 am ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

msobieh كتب:

بعد عمر طويل يا رب



حبيبة1 كتب:
الغالي ..يانور سيدنا النبي

الغالية ....ملهمة

ربنا يبارك فيكوا يارب ويهنيكوا .... ويجمعنا جميعا ومولانا على مائدة سيدنا الحبيب النبي في الفردوس الاعلى يارب يارب يارب


اللهم آمين اللهم آمين

الكاتب:  النيل الخالد [ الأحد يونيو 21, 2015 1:39 am ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

msobieh كتب:

بعد عمر طويل يا رب



حبيبة1 كتب:
الغالي ..يانور سيدنا النبي

الغالية ....ملهمة

ربنا يبارك فيكوا يارب ويهنيكوا .... ويجمعنا جميعا ومولانا على مائدة سيدنا الحبيب النبي في الفردوس الاعلى يارب يارب يارب

آمين آمين آمين

الكاتب:  خلف الظلال [ الأحد يونيو 21, 2015 3:13 am ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

حبيبة1 كتب:

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كل عام وانتم بخير يااحباب

حبيت اساهم بشيء بسيط متواضع معكم في هذا الشهر الكريم

ويسعدني ان اقدم لكم بعض الأكلات المشهورة في رمضان وخصوصا تلك التي نقدمها في الولائم ويحبها الكثير منها

بصراحة انا لن اقدم لكم الا الاصناف التي اظن انني استطيع صنعها ....

حبيت بس اقول ان ممكن حاجات بسيطة تفرق في الطعم عشان كده ممكن لو نفس الصنف واتنين عملوه يفرق في الطعم وده لان فيه حاجات بسيطة بتفرق

وممكن طبعا عشان زي ماكانوا بيقولوا النفس ....والله اعلم


النهاردة هاقدم لكم صنف جميل ومعظمنا بنحبه وبنعمله لما يكون عندنا عزومة وهو الارز بالخلطة

الطريقة الي هاشرحها دي طريقة جميلة جدا وبيكون طعم الارز بصراحة احلى من الي بنشتريه من بره


الاول هانزل لكم صورته



صورة


دي صورة ولون الارز بالخلطة ودلوقتي هانقول المقادير


- كيلو ارز بسمتي باكستاني ... فيه منه بـ12 جنيه وفيه بـ15 وفيه بـ18

- ربع كوب زيت ذرة

- 4 ملاعق اكل سكر

- بصلة متوسطة

- ملعقتين أكل بهارات خاصة بالارز بالخلطة بنجيبها من العطار

- ملح +فلفل+كبيبة صيني +زنجبيل+عود قرفة _ نص ملعقة قرنفل مطحون

- شوربة فراخ او لحمة او بط

============================

الطريقة ...

- ننقع الارز قبلها بساعتين

- نجيب الحلة ونسخنها على النار وبعدين نحط الاربع ملاعق سكر ونقلبهم كويس لحد مايصبح لونه لون الكرامل يعني بني غامق

- نضيف الزيت ونقلب كويس وبعدين نضيف البصلة بس هدوا النار عشان السكر مايتحرقش قوي وبعدين يمرر

- نقلب البصلة شوية دقيقة واحدة وبعدين نضيف الشوربة .....

- نضيف البهارات كلها ونترك الشوربة تغلي شوي بالبهارات لمدة 5 دقايق

- نضيف الارز ... طيب مامقدار الشوربة ... الشوربة مقدارها مرة ونصف مقدار الارز يعني لو كان الارز اربع اكواب تبقى الماء6 اكواب وبالنظر كده اكتر من مقدار ماء الارز بشوية

- نتركه حتى يشرب الماء ثم نهدي عليه النار ونقلبه كل شوي حتى يستوي

- نضيف بعض الزبيب حسب الرغبة ....

- نقوم بتشويح بعض اللوز وعين الجمل المقطعين وبعض الزبيب والمشمية المقطعين في معلقة من السمن حتى يصبح لونهم ذهبي ...ويمكن ايضا نضيف بعض الكبدة المقطعة بعد طهيها
وبعض الكلاوي ....

- بعد مانضع الارز في طبق التقديم نرش عليها المكسرات ...


وصلوا على الحبيب .... وألف هنا وشفا





صل الله عليه وآله وسلم...جميلة أوي

الكاتب:  يانور سيدنا النبى [ الأحد يونيو 21, 2015 8:22 am ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

مولانا الدكتور محمود صبيح كتب:

بعد عمر طويل يا رب



حبيبة1 كتب:
الغالي ..يانور سيدنا النبي

الغالية ....ملهمة

ربنا يبارك فيكوا يارب ويهنيكوا .... ويجمعنا جميعا ومولانا على مائدة سيدنا الحبيب النبي في الفردوس الاعلى يارب يارب يارب


اللهم آمين آمين آمين آمين آمين

الكاتب:  حبيبة1 [ الأحد يونيو 21, 2015 9:08 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: أكلات رمضانية

يارب يامولانا يارب .... ربنا يديك طولة العمر يارب في طاعة

حضرتك وكل الاحباب هنا في هذا المنتدى المبارك

صفحة 1 من 2 جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/