موقع د. محمود صبيح
https://www.msobieh.com:443/akhtaa/

لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم
https://www.msobieh.com:443/akhtaa/viewtopic.php?f=42&t=34681
صفحة 1 من 2

الكاتب:  molhma [ الأربعاء إبريل 14, 2021 12:50 am ]
عنوان المشاركة:  لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي
فـي رٍمــضــآنـ☕
✿‿✿طبق اليوم طبق اليوم


✿‿✿




الضيف الرسمي علي سفرة معظم المصريين أول يوم رمضان
كل عام وحضراتكم بخير

☀❤
البط المحشي بالأرز
المقادير
1 بطة (الوزن 2كيلو أو أكثر).
150 جرام أرز.
ملح.
1 بصلة متوسطة مفرومة.
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود ناعم.
1 ملعقة كبيرة زيت أو سمن.
خلطة تتبيل البط وتتكون من:
1 بصلة متوسطة مفرومة.
1 طماطم متوسطة مفرومة.
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود ناعم.
عصير 1 ليمونة.
1/2 ملعقة كبيرة من السكر.
محتويات الشوربة (المرق):
1 طماطم كبيرة مقطعة نصفين.
1 بصلة كبيرة مقطعة نصفين.
1 جزرة مقطعة.
1 عود قرفة (دارسين) صغير.
2 ورقة لورا.
2 حبهان (هيل).
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود حبوب.
طريقة عمل البط المحشي
تُغسل البطة جيدًا (كما ذكرنا في البط بالبرتقال)، وتُترك لتجف.
ادهني البطة بخلطة التتبيل من كل الجوانب ومن الداخل وبين الجلد واللحم، واتركيها جانبًا.
جهزي حشوة البط، ضعي الزيت في إناء على النار وعندما يسخن ضعي مكعبات كبد البط المقطع، وقلبي إلى أن تأخذ لون التحمير، ثم ضعي البصلة المفرومة وقلبي جيدًا.
ضعي الأرز المغسول والمُصفى وقلبي الخليط وضعي الماء ليُصبح أعلى من مستوي الأرز قليلًا جدًا، وأضيفي 3/4 ملعقة صغيرة من الملح، واتركيه لينضج (فقط نصف نضوج).
ضعي ماءً ليغلي في وعاء آخر على النار، وضعي به محتويات الشوربة (القرفة والهيل والطماطم المقطعة والبصل المقطع وورق اللورا والجزر).
عندما ينضج الأرز قليلًا، ارفعيه من على النار واتركيه ليبرد.
احشى البط بالأرز من الداخل (لا تضغطي الأرز أكثر من اللازم ليتمكن من النضج)، ثم أغلقي البط بالقوانص ثم بعيدان الأسنان.
عندما يغلي الماء ضعي البطة فيه بحيث يكون الصدر موجهًا لأسفل لينضج جيدًا.
تابعى البط حتى ينضج، واختبريه من الجناح للتأكد من نضجه، ثم ضيفي ملعقة كبيرة من الملح إلى الشوربة واتركيها تغلي لمدة 5 دقائق.
ارفعي البط من الشوربة، واتركيه ليبرد قليلًا.
جهزي خلطة تحمير البط كالتالي:
2 ملعقة كبير معجون الطماطم.
عصير 1 ليمونة.
1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود.
ادهني البط بخلطة التحمير من كل الجهات (يمكنك استخدام نفس خلطة التحمير للبط بالبرتقال أو دهنها فقط بالسمن).
ضعي البط في قالب بالفرن، وأشعلي الشواية وراقبي حتى تصل للون المطلوب وقلبي البطة على الوجه الآخر وكرري العملية.
قدمي البط المحشي مع الأرز والسلطة وبالهناء.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3011163564

ومع البط الرقاق باللحمة المفرومة و الملوخية الخضراء علشان سنتنا تبقي خضرة بإذن الله
والحلو قمر الدين مشروب ومهلبية وكل عام وانتم بخير بالهنا والشفا

الكاتب:  molhma [ الجمعة إبريل 16, 2021 1:31 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

[quote="molhma"]لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي
فـي رٍمــضــآنـ☕
✿‿✿طبق اليوم طبق اليوم


✿‿✿





كل سنة وانتم طيبين ومع الديك الرومي المحشي ورق عنب متجمعين

ديك_رومي_محشي_ورق_عنب


ديك رومي
#للنقع
٢ لتر مياة
م ك سكر
م ك ملح
كوب خل
ليمون

انقعي الديك الرومي لمده نص ساعه في مايه النقع مع انصاف ليمون
#للتتبيله
تفل بصلتين
ملح
فلفل أسود
جوزه الطيب بودر
روزماري فريش
روز ماري بودر
زعتر فريش
زعتر بودر
ليمون شرائح
كوب مياة بصل
٢ م ك زبده طريه
ورق عنب
#للتغطيه
كوب كاتشاب
نصف كوب عسل نحل
زيت
ملح
فلفل أسود

تبلي البصل المبشور بالتوابل كلها مع الزعتر والروزمارى الفريش و اعصري تفل البصل من المايه
حطي علي مايه البصل المتبله الزبده الطريه وقلبيهم سوا و ادهني بيهم الديك من جوا وبين اللحم والجلد
ادعي الديك الرومي من جوا بتفل البصل وحطي فيه شرايح الليمون
احشي الديك بورق العنب الني واقفلي رجل الديك بخيط الاكل ورق الفويل
حطي في صينيه الديك الرومي من تحت محشي مشكل وعليهم شويه مايه وعليهم الشبكه
حطي الديك علي الشبكه وتغطيته بالكاتشاب والعسل والملح والفلفل
دخليه الفرن علي درجه حراره ٢٠٠ ومشغلاه قبل كده
قصاد كل كيلو من الديك الرومي ياخد نص ساعه سوا
يعني لو الديك ٦ كيلو هياخد ٣ ساعات
دخليه نص المده ياخد لون الشوي و غطيه بعد كده بورق الفويل يكمل سواه


والحلو الكنافة بالقشدة وشربات الكنافة مايحلي إلا بالمستكة
بالهنا والشفا

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3239216054


الكاتب:  msobieh [ الجمعة إبريل 16, 2021 10:08 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم


22 طعنة؟

هرمونات بقت مش طبيعية

واحدة تضرب ضرتها بالساطور يرشق في جمجمتها

ميعرفوش يطلعوه إلا بعملية 6 ساعات

وواحدة تضرب جوزها 22 طعنة

ايه القوة والسرعة ده؟

نسأل الله العفو والعافية ..

جبابرة ..

ولا يفل الحديد إلا الحديد

والمعنى في بطن الشاعر

الكاتب:  النيل الخالد [ الجمعة إبريل 16, 2021 10:17 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

msobieh كتب:

22 طعنة؟

هرمونات بقت مش طبيعية

واحدة تضرب ضرتها بالساطور يرشق في جمجمتها

ميعرفوش يطلعوه إلا بعملية 6 ساعات

وواحدة تضرب جوزها 22 طعنة

ايه القوة والسرعة ده؟

نسأل الله العفو والعافية ..

جبابرة ..

ولا يفل الحديد إلا الحديد

والمعنى في بطن الشاعر

ياحفيظ يارب
ولاحول ولا قوة إلا بالله

الكاتب:  المهاجرة [ الجمعة إبريل 16, 2021 10:20 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

msobieh كتب:

22 طعنة؟

هرمونات بقت مش طبيعية

واحدة تضرب ضرتها بالساطور يرشق في جمجمتها

ميعرفوش يطلعوه إلا بعملية 6 ساعات

وواحدة تضرب جوزها 22 طعنة

ايه القوة والسرعة ده؟

نسأل الله العفو والعافية ..

جبابرة ..

ولا يفل الحديد إلا الحديد

والمعنى في بطن الشاعر


نسأل الله العفو والعافية

الكاتب:  حامد الديب [ الجمعة إبريل 16, 2021 10:23 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

ياحفيظ

الكاتب:  molhma [ الاثنين إبريل 19, 2021 12:49 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

msobieh كتب:

22 طعنة؟

هرمونات بقت مش طبيعية

واحدة تضرب ضرتها بالساطور يرشق في جمجمتها

ميعرفوش يطلعوه إلا بعملية 6 ساعات

وواحدة تضرب جوزها 22 طعنة

ايه القوة والسرعة ده؟

نسأل الله العفو والعافية ..

جبابرة ..

ولا يفل الحديد إلا الحديد

والمعنى في بطن الشاعر



صدقت والله حضرتك
بس أكيد دي رواسب وغل قديمة مش معقول هو ده السبب الحقيقي ربنا يكفينا الشر
8) 8) 8)







لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي
فـي رٍمــضــآنـ☕
✿‿✿طبق اليوم طبق اليوم


✿‿✿

شيش طاووق
المقادير
- كيلو وراك دجاج مخليه
- لبن زبادي : علبة
- عصير الليمون : 2 حبة
- صلصة طماطم : ملعقتان كبيرتان
- الثوم : ملعقتان كبيرتان (مهروس)
- ملح : حسب الرغبة
- فلفل أسود : ملعقة صغيرة
- زعتر مجفف : ملعقة صغيرة
- بابريكا : ملعقة صغيرة
- زيت الزيتون : ربع كوب
طريقة التحضير
1. نقوم بتقطيع الدَجاج على شكل مكعَباتٍ كبيرةٍ.

2. نخلط اللَبن الرائب واللَيمون والزيت ورُب البندورة والثُوم جيداً.

3. ثم نضيف باقي البهارات جميعها.

4. نقوم بتغطيَة الوعاء ونضعهُ في الثَلاجة لمدَة 3 ساعات.

5. قومي بإشعال الفحم في المنقل (الشواية) ونتركه إلى أن يتحوَل إلى جمر.

6. نخرج الشيش طاووق من الثَلاجة ونقوم بإدخال مكعَبات الدَجاج في أسياخ الشويّ .

7. نشوي قطع الشيش طاووق إلى أن تنضج، ثم ننقله الى طبق التقديم مع رشة من البقدونس المفروم ويمكن تقديم الشيش طاووق مع مقبلات كالبطاطس المقلية أو البقدونسية.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4234659262

يقدم مع المكرونة بالباشميل والسلطة الخضراء

الحلو بسبوسة بالسمن البلدى والقشطة


بالهنا والشفا




الكاتب:  molhma [ الخميس إبريل 22, 2021 1:44 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم


لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي
فـي رٍمــضــآنـ☕
✿‿✿طبق اليوم طبق اليوم


✿‿✿

النهاردة حانغير شوية ونعمل بقي السمك
وللناس إللي زي حالاتي وبتحب البوري مش البلطي نفس الطريقة وبنفس المقادير بس بدل البلطي بوري وبالهنا



سمك بلطي سنجاري
سمك بلطي مفتوح من الظهر
الخضار :
فلفل ألوان مكعبات صغيرة
فلفل رومي أخضر مكعبات صغيرة
طماطم مكعبات
بصل مكعبات
كرفس مفروم
بقدونس
كزبرة خضراء
شبت
التتبيلة :
فلفل أحمر حار مفروم
فلفل أخضر حار مفروم
ثوم مفروم
خل
عصير ليمون
كمون
ملح
كزبرة جافة - زيت
دهن السمك :
مسطردة
زيت
التزيين :
شرائح ليمون
كزبرة حضراء

طريقة التحضير :
نفرم مكونات التتبيلة مع بعض في الكبة ثم نخلط الخضار البصل والفلفل والكرفس والبقدونس والكزبرة والشبت والطماطم مع بعض ونتبلهم ب٤معالق كبيرة من التتبيلة ثم نحضر ورق فويل وندهنه زيت ونضع كل سمكة علي حدي ونقوم بعمله علي شكل طبق ونرصه في صواني الفرن
ثم نتبل كل سمكة ببعض من التتبيله وندهن السمكة بالمسطردة والزيت ثم نضع عليها المتبقي من خلطة الخضار وندخله فرن حار جدا حتي تمام النضج وبألف هنا وشفا


السمك المشوي على الجرل
***********************
يسخن الجرل جدا ويبل السمك رده لايقلب كتير علشان ميتكسرش وتتبيله بعد خروجه ملح كمون فلفل أخضر ليمون في كبه ويوضع على السمك المشوي



طبعا الاسكندرانية جنب السمك بيعملوا باذنجان مقلي بالخل والتوم
الحلو جيلي بالفواكه وعصير تمر هندي

بالهنا والشفا


https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4234659262

الكاتب:  المهاجرة [ الخميس إبريل 22, 2021 6:26 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

الله الله

أنا كمان بحب البورى اكتر

تسلم ايدك ياملهمة وكل سنة وانتى طيبة بارب وبألف خير وسعادة وأولادك وأحبابك يارب

الكاتب:  النيل الخالد [ الجمعة إبريل 23, 2021 1:54 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

جمييل جداا، تسلم ايديكى ملهمة...
اللهم إني صائمة، الأكل يفتح النفس :D

الكاتب:  msobieh [ الجمعة إبريل 23, 2021 10:01 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم


:) :) :)

وحشنا السمك ....

الكاتب:  النيل الخالد [ الجمعة إبريل 23, 2021 10:02 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

msobieh كتب:

:) :) :)

وحشنا السمك ....

الكاتب:  حليمة [ الجمعة إبريل 23, 2021 10:08 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

msobieh كتب:

:) :) :)

وحشنا السمك ....

الكاتب:  المهاجرة [ الجمعة إبريل 23, 2021 10:50 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

msobieh كتب:

:) :) :)

وحشنا السمك ....


أه والله بجد حقيقى

الكاتب:  حامد الديب [ السبت إبريل 24, 2021 2:33 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

النيل الخالد كتب:
msobieh كتب:

:) :) :)

وحشنا السمك ....


اى والله :D

صفحة 1 من 2 جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/