السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كل عام وانتم بخير يااحباب
حبيت اساهم بشيء بسيط متواضع معكم في هذا الشهر الكريم
ويسعدني ان اقدم لكم بعض الأكلات المشهورة في رمضان وخصوصا تلك التي نقدمها في الولائم ويحبها الكثير منها
بصراحة انا لن اقدم لكم الا الاصناف التي اظن انني استطيع صنعها ....
حبيت بس اقول ان ممكن حاجات بسيطة تفرق في الطعم عشان كده ممكن لو نفس الصنف واتنين عملوه يفرق في الطعم وده لان فيه حاجات بسيطة بتفرق
وممكن طبعا عشان زي ماكانوا بيقولوا النفس ....والله اعلم
النهاردة هاقدم لكم صنف جميل ومعظمنا بنحبه وبنعمله لما يكون عندنا عزومة وهو الارز بالخلطة
الطريقة الي هاشرحها دي طريقة جميلة جدا وبيكون طعم الارز بصراحة احلى من الي بنشتريه من بره
الاول هانزل لكم صورته

دي صورة ولون الارز بالخلطة ودلوقتي هانقول المقادير
- كيلو ارز بسمتي باكستاني ... فيه منه بـ12 جنيه وفيه بـ15 وفيه بـ18
- ربع كوب زيت ذرة
- 4 ملاعق اكل سكر
- بصلة متوسطة
- ملعقتين أكل بهارات خاصة بالارز بالخلطة بنجيبها من العطار
- ملح +فلفل+كبيبة صيني +زنجبيل+عود قرفة _ نص ملعقة قرنفل مطحون
- شوربة فراخ او لحمة او بط
============================
الطريقة ...
- ننقع الارز قبلها بساعتين
- نجيب الحلة ونسخنها على النار وبعدين نحط الاربع ملاعق سكر ونقلبهم كويس لحد مايصبح لونه لون الكرامل يعني بني غامق
- نضيف الزيت ونقلب كويس وبعدين نضيف البصلة بس هدوا النار عشان السكر مايتحرقش قوي وبعدين يمرر
- نقلب البصلة شوية دقيقة واحدة وبعدين نضيف الشوربة .....
- نضيف البهارات كلها ونترك الشوربة تغلي شوي بالبهارات لمدة 5 دقايق
- نضيف الارز ... طيب مامقدار الشوربة ... الشوربة مقدارها مرة ونصف مقدار الارز يعني لو كان الارز اربع اكواب تبقى الماء6 اكواب وبالنظر كده اكتر من مقدار ماء الارز بشوية
- نتركه حتى يشرب الماء ثم نهدي عليه النار ونقلبه كل شوي حتى يستوي
- نضيف بعض الزبيب حسب الرغبة ....
- نقوم بتشويح بعض اللوز وعين الجمل المقطعين وبعض الزبيب والمشمية المقطعين في معلقة من السمن حتى يصبح لونهم ذهبي ...ويمكن ايضا نضيف بعض الكبدة المقطعة بعد طهيها
وبعض الكلاوي ....
- بعد مانضع الارز في طبق التقديم نرش عليها المكسرات ...
وصلوا على الحبيب .... وألف هنا وشفا