موقع د. محمود صبيح

منتدى موقع د. محمود صبيح

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين



إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 530 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 36  التالي
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد يناير 06, 2008 11:29 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[fot][font=Tahoma]بقالنا سنة محدش عمل اكلة
فين من اكل المهاجرة
سنتها كلها شوكولاتة فى شوكولاتة
من 2007 واحنا فى 2008
سيدات المنتدى
عام ميلادى جديد
وعام هجرى سعيد
كل سنة والستات فى المطبخ بتعمل احلى وجبة
لاولادها ولزوجها ولاصحابهاوللاهل
واوعوا تنسوا حضرة المنتدى[/font]
[/fot]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة يناير 18, 2008 11:34 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[fot][font=Tahoma]السنة الجديدة ميلادى وهجرى انتوا فين
يظهر اننا مش حناكل والا ايه يا بنت البتول [/font]
[/fot]

[font=Tahoma][fot] طير السمان[/fot]
6 بصل مقطع شرائح
2 طماطم مقطع مكعبات
2 ملعقة طعام معجون طماطم
حب الرمان
بهارات - ملح
زعفران
ملعقة طعام زيت زيتون


يسلق السمان في ماء مع بهارات لمدة 3\1 ساعه
يحمر البصل في الزيت و زيت الزيتون حتى يصبح لونه ذهبي ثم يوضع عليه الطماطم و معجون طماطم
وحب الرمان و قليل ليمون عماني بودره ثم يأخذ كاس من ماء سلق ويوضع فيه قليل من الزعفران و
يغمس فيه السمان ثم يوضع في مصفاة حتى ستخلص من الماء ثم تحمر السمان في الزيت من الجهتين
قليلا بس لا حظي ان لا تكون متحمر جدا ثم توضع السمان على الخلطة و تقدم مع الرز الأبيض و يرش
عليها قليل من الزعفران و السمن وحب الرمان
[/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت يناير 19, 2008 2:51 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 2:50 am
مشاركات: 4536
ولا تزعلى يا سلافة
ممكن وصفة كيكة سهلة تفى بالغرض


المقادير:
2 كوب دقيق
ا كوب سكر
3/4 كوب زيت ذرة
3 بيضات
1كوب عصير برتقال
1ملعقة كبيرة بيكنج بودر
بشر ثلاث برتقالات
فانيليا


الطريقة:
يخلط السكر والزيت وعصير وبشر البرتقال ويضرب جيدا
يضاف البيض والفانيليا إلى الخليط السابق ويضرب جيدا
يضاف الدقيق والبكينج بودر إلى الخليط السابق

تدهن صينية الفرن بالزيت
ثم تبطن بالدقيق
يصب فيها الخليط
تزج فى الفرن وتخبز فى درجة 180 مئوبة لمدة 20 دقيقة ـ 25 دقيقة
يختبر مدى نضج الكيكة بطرف سكين رفيعة


وبالهنا والشفا يا سلافة كيكة البرتقال مع شاى العصر

_________________
" الأولياء وإن جلت مراتبهم فى رتبة العبد والسادات سادات "


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يناير 24, 2008 11:48 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 999
[font=Arial]معلش والله يا سلافة أنا آسفة أنا مكنتش بكتب الأيام إللى فاتت عشان كان عندى إمتحانات
أنا جيبالك إنهاردة طريقة شوربة العدس عشان الجو البرد والشتاء

المقادير
كوب عدس أحمر
بصلة مبشورة
فصين ثوم مبشورات
حبة طماطم مبشورة
حبة فلفل أخضر حار
مكعب خلاصة مرقة الدجاج
5 كوب ماء

الطريقة
يغلى العدس مع الماء وخلاصة مرقة الدجاج حتى النضج.
يخلط بالخلاط. .
يسخن زيت ويضاف إليه البصل والثوم والطماطم حتى تذبل المكونات وتسكب على حلة العدس الجاهز وتترك حتى تستوي كلياً وتتماسك.
تقدم مع ليمون ورشة فلفل
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: سلطة ليبي
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة يناير 25, 2008 12:01 am 
غير متصل

اشترك في: الجمعة إبريل 28, 2006 11:18 pm
مشاركات: 4134
مكان: الديار المحروسة
[size=24]سلطه ليبي ... وهى تعتبر وجبه خفيفه قيمة

طماطم مبشورة 3 حبه مع خيار 5 مبشور ايضا وخس مقطع قطع صغير وليمون معسور مع زيت زيتون طبيعى

وجبه خفيفه [/
size]

_________________
صورة


أنا الذى سمتنى أمى حيدره

كليث غابات كريه المنظره

أوفيهم بالصاع كيل السندره


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء يناير 30, 2008 1:05 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 999
[font=Arial]الكالاماري على الطريقة الايطالية

المكونات الأساسية كالامارى،بهارات
وقت التحضير 20 دقيقة
وقت الطهى 30 دقيقة
الكمية تكفى 4 اشخاص

المقادير
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة كريستال
1 ورقة ورق لاورا
1 ملعقة صغيرة زعتر
2 حبة طماطم ,متوسطة مقطعة مكعبات صغيرة
2/1 كجم كالاماري- سبيط ,(سبيط)
ملح و فلفل
1 حبة بصلة ,مفرومة
1 ملعقة كبيرة بقدونس , مفروم
2/1 كوب معجون طماطم فاين فودز كنور ,مذاب في 2 كوب من الماء
1 ملعقة صغيرة أوريجانو
1 ملعقة صغيرة ريحان ,مطحون
1 ملعقة كبيرة ثوم ,مفروم ناعم

طريقة الطهى
1. يغسل الكالاماري جيدا و يقطع الى مربعات متوسطة.
2. في إناء متوسط يقلب البصل والثوم في الزيت على نار متوسطة حتى يصفرا. يضاف معجون الطماطم و مكعبات الطماطم والريحان والزعتر والاوريجانو والملح والفلفل . يترك غير مغطي لمدة 10 دقائق مع التقليب من حين الى آخر.
3. يضاف الكالاماري والبقدونس و ورقة اللاورا و يترك لمدة 20 دقيقة أخرى أوحتى ينضج الكالاماري . تنزع ورقة اللاورا و يقدم مع ارز ابيض.
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت فبراير 02, 2008 3:52 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[poet font="Tahoma,4,purple,bold,normal" bkcolor="transparent" bkimage="" border="none,4,gray" type=0 line=200% align=center use=ex length=0 char="" num="0,black" filter=""]
رايكم فى البليلة وحمص الشام فى الشتاء
[/poet]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد فبراير 03, 2008 9:15 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 999
[font=Arial]أنا عن نفسى بحب حمص الشام أوى ودى الطريقة بتاعته
المقادير:
ربع كيلوحمص الشام_ ربع كوب عصير طماطم_2 فص ثوم مدقوق_ معلقة صغيره ملح _ نصف م كمون _ م شطه حمراء _ عصيرليمون.

الطريقة:
ينقع الحمص حتى يزيد حجمه ثم يوضع فى طنجره مملوئه ثلاث اربعها ماء ويوضع الثوم وعصير الطماطم والملح والكمون ويوضع على النار حتى ينضج الحمص
تحضر الدقه من
كوب من شوربة الحمص ويضاف اليها الشطه والليمون والكمون ويوضع فى زجاجه
بعد نضج الحمص يصب فى اكواب
وتضاف الدقه للاكواب
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة فبراير 15, 2008 9:03 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 999
[font=Arial]الكوسه المشويه

المكونات الأساسية كوسه
وقت التحضير 10 دقيقة
وقت الطهى 10 دقيقة
الكمية تكفى 2 اشخاص

المقادير
5 حبات كوسة ,طويله و كبيره
4\1 كوب زيت زيتون
ملعقة كبيرة عصير ليمون
ملح و فلفل
1 ملعقة صغيرة أوريجانو ,أو نعناع، جاف ومطحون

طريقة الطهى
تغسل الكوسه جيدا و تقطع الأطراف. تقطع الكوسه بالطول الى قطع طوليه رفيعه جدا( 2مم)
تشوى شرائح الكوسه على الشوايه على حراره عاليه ( حوالى دقيقتان). يمكن دهن الشوايه بقليل من زيت الزيتون. يترك الشرائح لتبرد..
توضع شرائح الكوسه على طبق تقديم مسطح يرش عليها الملح و الفلفل و عصير الليمون. يضاف زيت الزيتون ويرش الأوريجانو أو النعناع الجاف على السطح
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين فبراير 25, 2008 9:48 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 999
[font=Arial]الكانيلوني بالدجاج و الصلصة البيضاء

المكونات الأساسية : دجاج، كانيلوني، بشاميل، جبن
وقت التحضير 50 دقيقة
وقت الطهى 1 ساعة, 0 دقائق
الكمية تكفى 5 اشخاص

المقادير
2 بيضة
2/1 1 كوب دقيق
3 ملعقة كبيرة دقيق
5 أكواب لبن
3/1 كوب زبد
4/3 دجاجة , مسلوقة
4/3 كوب جبنة جودة , مبشورة
ملح
فلفل أبيض

طريقة الطهى
عمل الكريب
يوضع2/1 1كوب دقيق و 2/1 1 كوب لبن و البيض في وعاء كبير. يخفق جيدا حتى يصبح الخليط أملس بدون أي كتل.
تذاب ملعقة صغيرة من الزبد في طاسة صغيرة على نار متوسطة. تضاف كمية من الخليط (حوالي ملئ فنجان قهوة) في الطاسة وتوزع بالتساوي على السطح كله.
تترك لمدة دقيقتين حتي يتحول أسفلها الى اللون الذهبي. يقلب على الوجه الآخرحتى يصبح لونها ذهبي. ترفع عن النار وتوضع على طبق مسطح. تكرر نفس الخطوات مع ما تبقى من الخليط لعمل المزيد من رقائق الكانيلوني.
عمل البشاميل
تذاب الزبد المتبقيه في إناء عميق على نار متوسطة. تضاف 3 ملاعق كبيرة دقيق و يقلب باستمرار حتى لا يكون كتل
تضاف 4 أكواب لبن و تخفق جيدا. يضاف الملح و الفلفل الأبيض و يقلب و تترك لتغلي (5-7 دقائق).
عمل الكانيلوني
تقطع الدجاج إلى قطع صغيرة. تخلط الدجاج مع كوب باشاميل و 1/3 كوب جبن.
توضع كل رقاقة كانيلوني على طبق مسطح. توضع 1-2 ملعقة كبيرة من حشو الدجاج على طرف الرقاقة و تلف. تكرر نفس العملية مع باقي الرقائق . توضع لفائف الكانيلوني في صينية أو إناء زجاجي للفرن.
يسكب باقي البشاميل فوق اللفائف. ينثرباقي الجبن على السطح.
يحمى الفرن الى درجة حرارة 200 مئوية . تدخل الصينية الفرن و تترك حتى يصبح لون السطح ذهبي (30-35 دقيقة) . يقدم فورا نفس الصينية
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء فبراير 26, 2008 12:28 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[fot][font=Tahoma]بنت البتول الجميلة
نصف كيلوا حمص شام طب خليه كيلوا
عشان يقضينا والا انتى عاملة على أدك
حبيبتى الكانلونى كنت بعمله زمان
وانتى فكرتينى بيه انشاء الله اعمله يوم الخميس القادم
والا اقولك خليها الجمعة
وحشنى اكلك وكمان راحوا فين سيدات المنتدى
عملوا اضراب عشان الزيت غلى 0000
والا عشان الخضار غلى 00000
اين المهاجرة ومحبة ال البيت والامنة
وسارة اللى عملت كيكة الشكولاتة اهى حاجة حلوة عشان تسكتوا
خليتوا ابن الزهراء يأكلنا سلطة ليبى اين الايدى الناعمة
عموما انا عملت السلطة الليبى يا ابن الزهراء وطلعت حلوة
انشاء الله نذوق من اكلاتك لغاية لما سيدات المنتدى يظهروا [/font]
[/fot]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت مارس 01, 2008 12:59 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 999
[font=Arial]
مرسى يا سلافة
وانت كمان أكلك وحشنا
ويا رب الكانيلونى يعجبك

المكرونة التالياتلي باللحم البتلو والكاري

المكونات الأساسية
مكرونة،لحم بتلو،كارى
وقت التحضير 20 دقيقة
وقت الطهى 20 دقيقة
الكمية تكفى 5 اشخاص

المقادير
1 ملعقة كبيرة كاري
2/1 كوب زبيب
1 حبة بصلة ,متوسطة مفرومة
700-600 جم لحم بتلو ,(كباب حلة)
4/1 كوب نعناع ,او بقدونس أخضرمفروم
2 حبة جزر ,متوسطة مقطعة شرائح
4 فصوص ثوم ,مدقوق
ملح و فلفل
3 ملعقة كبيرة دقيق
1 كوب مرقة دجاج
3 ملعقة كبيرة زيت ذرة كريستال
1 عبوة مكرونة تالياتللي ,(500 جرام)

طريقة الطهى
1. يقطع اللحم الى مكعبات متوسطة (2×2×2 سم). يخلط الدقيق و الكاري والملح والفلفل . تغمس مكعبات اللحم في الخليط حتى تغطى جيدا و يحتفظ بما تبقى من خليط الدقيق.
2. يسخن الزيت في إناء متوسط على نار متوسطة. يضاف البصل و الجزر و يقلب باستمرار لمدة 3 دقائق. يضاف الثوم و اللحم مع الاستمرار في التقليب حتى يصبح لون اللحم بني.
3. تضاف باقي خلطة الدقيق ويضاف الزبيب و الملح والفلفل و يقلب . تضاف المرقة ويترك ليغلي. تخفض النار ويترك لمدة حوالي 15 دقيقة حتى ينضج اللحم والجزر.
4. في هذه الأثناء، تسلق المكرونة و تصفى. تضاف الى الإناء مع صلصة اللحم و تقلب جيدا . ترفع من على النار و يقلب فيها البقدونس . تقدم فورا.
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين مارس 10, 2008 8:20 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 999
[font=Arial]مخلل مشكل

المكونات الأساسية فلفل، كرفس، جزر، بصل
وقت التحضير 40 دقيقة

المقادير 2/1 حبة قرنبيط ,صغيره
1 حبة فلفل أخضر
1 حبة فلفل أحمر
3 فرع كرفس
2 حبة جزر ,متوسطه
2 بصلة ,صغيره
4 أكواب ماء
1 كوب خل
2 ملعقة كبيرة ملح
2 حبة فلفل أخضر حار ,شرائح
2 فص ثوم
1 ملعقة كبيرة سكر
1 ملعقة صغيرة شبت ,مطحون (اختيارى)
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة كريستال

طريقة الطهى
يقسم القرنبيط الى قطع صغيره، ينزع البذر من الفلفل و يقطع الى شرائط كبيره، يقطع الكرفس الى قطع 5 سم، يقشر الجزر و يقطع الى شرائح رفيعه، تقطع الطماطم الى قطع طوليه و يقطه البصل الى 4 اجزاء.
ترتب الخضروات فى وعاء على شكل طبقات، ترش ملعقتين من ملح الطعام فوق كل طبقه. يغطى و يترك لمدة 5 ساعات ثم يغسل بالماء و يصفى.
يسخن و يقلب الماء و الملح فى اناء صغير حتى يذوب الملح و يغلى الماء. يرفع من على النار، يترك جانبا ليبرد.
ترتب الخضروات فى برطمان زجاجى، يضاف الفلفل الحار، الثوم، الشبت و ماء الخل. تضاف 2 ملعقه كبيره من الزيت على السطح. يترك فى حرارة الغرفه لمدة اسبوع قبل التقديم
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس مارس 13, 2008 9:01 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]بنت البتول الرقيقة
برضه حجربه لان وصفاتك 100% بس
الضغط العالى يا بنت البتول
ولا يهمك نخلل ملحه خفيف
وكفاية من اجمل بنت بتول [/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد مارس 23, 2008 12:13 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 999
[font=Arial]جيلى الفراولة عشان أحلى سلافة بمناسبة الحر

المقادير
3 بواكي جيلي فراوله
1 كوب ماء مغلي
1 كوب ماء بارد
1 كوب كريم شانتيه
1 كوب عصير فراوله

الطريقة
يذاب الجيلي في الماء المغلي و يضاف عليه الماء البارد و يوضع بالثلاجة حتى يتماسك قليلا ثم نخلطه بالكريم شانتي و العصير (يخلط بالمضرب الكهربائي خلطا جيدا) ثم يصب في أكواب زجاجية و يوضع بالثلاجة حتى يجمد ستلاحظي إنه أصبح مدرج بثلاثة ألوان تدريجية

ملحوظه
ممكن لو الجيلي مانجو نضع عصير مانجو يعني لون الجيلي تختاري بناءا عليه لون العصير
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
عرض مشاركات سابقة منذ:  مرتبة بواسطة  
إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 530 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 36  التالي

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين


الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين و 15 زائر/زوار


لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى

البحث عن:
الانتقال الى:  
© 2011 www.msobieh.com

جميع المواضيع والآراء والتعليقات والردود والصور المنشورة في المنتديات تعبر عن رأي أصحابها فقط