موقع د. محمود صبيح

منتدى موقع د. محمود صبيح

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين



إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 530 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 36  التالي
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء يناير 13, 2009 2:22 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 2:50 am
مشاركات: 4536
[font=Arial]طريقة سهلة جدا ومجربة لعمل مربى الفراولة
جربيها يا سلافة وقولى رأيك

المقادير:
1 كيلو فراولة (بعد تنظيفها)
1 كيلو سكر

الطريقة:
تغسل الفراولة بالماء
تزال الأوراق الخضراء
تغسل الفراولة عدة مرات للتخلص من الأتربة
توضع فى إناء ويضاف إليها السكر
تترك حوالى 3 ساعات (حتى تنزل بعض الماء)
ترفع على نار متوسطة
تقلب من وقت لآخر
يزال الريم بملعقة مخرمة أثناء الغليان
اسكبى مقدار ملعقة فى طبق نظيف إذا وجدتيها سالت بسهولة اتركيها على النار لبضع دقائق أخرى
ثم ارفيعها من على النار واتركيها لتبرد
تعبأ بعد ذلك فى برطمان جاف

وبالهنا

ملحوظة:
لا أضيف ليمون
[/font]

_________________
" الأولياء وإن جلت مراتبهم فى رتبة العبد والسادات سادات "


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء يناير 14, 2009 8:43 pm 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388
[center][table=width:70%;background-color:transparent;background-image:url(backgrounds/12.gif);border:1 solid indigo;][cell=filter:;][I][align=justify] أخواتى ... بناتى ...

وصل فصل الشتاء عن حق ...

أذكركن حبيباتى ببعض الأطعمة التى تساد على الشعور بالدفئ ...

لاتنسوا شربة العدس و فتة العدس بالخل والثوم ... الله عليها فى البرد ... ومعها الباذنجان

بالخل والثوم ...

لا تنسوا اللفت المخلل ...

لا تنسوا البطاطا المشوية فى الفرن فهى جميلة ومفيدة للصغار والكبار ...

لا تنسوا القلقاس بالخضرة الله عليه ...

لا تنسوا الكرنب المحشى عندما تقدمينه لزوجك و أولادك وهم عائدون إلى المنزل فى

هذا الجو البارد ... حتى تسمعى منهم كلمة ... تسلم إيديك يا ماما ...

لا تنسى البنجر فى طبق السلطة ...

لاتنسى البصل الأخضر فهو مفيد جدا إذا أضيف لطبق السلطة مع إضافة كل أنواع الخضرة

بعد غسلها جيدا و بقاءها فى الثلاجة ليلة قبل الاستعمال .. مثل البقدونس الكرفس الكسبرة

أوراق النعناع الخضراء الجرجير الشبت .. سوف تحصلين على طبق رائع للسلطة غنى

الفيتامينات حتى يمكن أحيانا الاكتفاء بهذا الطبق مع الأرز أو المكرونة ونوع من الشوربة ..ز

لا تنسوا الخرشوف والسبانخ والبسلة ...

لا تنسوا طبق الكشرى الساخن بالصاصة و البصل المحمر و حاولى يا أختى أن يكون صناعة

منزلية من صنع يديك ...

أشوفكم على خير ... عمار يا مصر ... ده احنا فى نعم لا تعد ولا تحصى ....[/align][/B]
[/cell][/table][/center]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء يناير 14, 2009 9:48 pm 
غير متصل

اشترك في: الثلاثاء فبراير 24, 2004 3:31 am
مشاركات: 1269
تورتة شيكولاته × شيكولاته

مقادير الكيك:
6 بيضات + فانيليا +م/ص روح لوز
كوب إلا ربع سكر
كوب إلا ربع زيت
كوب إلا ربع حليب
كوب دقيق + بيكنج باودر+ 3 م/ك كاكاو
ربع كوب شيكولاته جالكسى سايحه

الحشوه:
كريم شانتيه
شيكولاته نوتيلا
(تضرب الشيكولاته + الكريم شانتيه + قليل من الحليب )
شيكولاته maltesers
شيكولاته جالكسى مبشوره

للتزين :
كريم شانتيه + نوتيلا
3 جالكسى ندوبهم فى حمام مائى وبعدين نضيف عليهم علبه قشطه
دوائر شيكولاته نذوب شيكولاته ثم نفردها على ورق زبده ونتركها تبرد قليلا ثم تقطع بقالب الدائره

طريقة الكيك:
يضرب البيض + الفانيليا + روح اللوز+م/ص خل + السكر حتى يصبح الخليط مثل الكريمه ثم نضيف الحليب والزيت والشيكولاته مره وحده ونخلطهم ثم يضاف إليه خليط الدقيق ويخلط بمضرب اليد ويوضع فى طاجين مدهون بالزيت ومرشوش بالدقيق ويوضع فى الفرن على حراره 200 درجه لمده 30 دقيقه
وبعد اخراج الكيك من الفرن يترك يبرد قليلا ثم يقسم إلى قسمين
ويسقى القسمين بقليل من عصير اللوز ثم نأخذ قسم الأول ونضع عليه الكريم شانتيه المخلوط بالنوتيلا + الشيكولاته
و تغلق وتزين بالكريم شانتيه ثم نضع الشيكولاته من فوق ثم نزينها من الجنب ثم بواسطه السكين نعمل قطع بسيط فى الكيك من فوق حتى تثبت الدوائر

وبالهنا والشفا


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يناير 15, 2009 3:23 am 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء فبراير 25, 2004 12:42 pm
مشاركات: 943
طريقة عمل ساندويش السجق
المقادير

12 اصابع سجق
بصله مقطعه اجنحه
1 حبه طماطم مقطعه صغير
1 حبه فلفل رومي مقطع صغير
3 ملاعق مشروم شرائح
مكعب ماجي
1 ملعقه كبيرة ما سترده
كوب كريمة مخفوقه - جبنه مبشورة موزريلا

الطريقه

قطعي السجق حلقات رفيعه

نحمس السجق مع البصل ويقلبه الى ان يذبل ثم نضيف الطماطم ومكعب الماجي الى ان يذبل الطماطم جيدا يضيف الفلفل الرومي ويضيف المشروم ويتركهم شويه على النار الى ان تذبل الخضار كلها

يضيف ملعقه الماسترده والكريمة وقلبيه جيدا ثم يضاف الجبنه وقلبيها الى ان تذوب
وعلى طول ضعيه داخل السندويتش وقدميه


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يناير 15, 2009 8:53 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[fot][font=Tahoma]الله الله الله
اللهم صلى على الحبيب
مش انا قلت قبل كده
حتدوروا على سيدات المنتدى حتلاقوهم فى وجبة بعد حضرة
اول حاجة احب اقولهالكم انى عندى فراولة وحدخل حالا اعمل مربى الفراولة
ومتشكرة يا محبة ال البيت
دى اولا ثانيا
الامنة عمالة تقولونا حاجات تدفى فى الشتا بس مفيش غير العدس بحبه جدا

تقريبا سارة
عندها امتحانات عشان كده مش فاضية وعملت ساندوتش سجق

اما ست البنات مريم ادتنا برضه ساندويتشات
يظهر اننا حنقضيها ساندويتشات

حبيبة فاضية شوية متهيالى عندها وقت وانشاء الله ندوق تورته من ايديها جميلة

ام خديجة
انا عندى بيحبوا البيكاتا فاتعلمت البيكاتا
ومن زمان بعملها لكن باللحمة البتلو وبتطلع رائعة
وعلى راى الامنة بيقولوا تسلم ايدك
اول مرة حجربها بالفراخ
انشاء الله نجرب ياأم ستنا خديجة

طبعا متنسوش ان بنت البتول هى قائمة باعمال المطبخ بقالها سنة لوحدها
ريحتوها شوية

زينب اكلك جميل حندوقه انشاء الله
وبحب زينب وكل اللى اسمهم زينب من غير ما اشوفهم

المهاجرة مش حتكلم اكتبى معانا
والا حقف على الرصيف اللى قدا م بيتكم وحنادى عليكى
انا فرحانة عشان السيدات فى المنتدى اصبح لهم مواضيع جميلة
بنات انتشروووووووووووووووووووا[/font]
[/fot]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يناير 15, 2009 10:37 pm 
غير متصل

اشترك في: السبت يوليو 03, 2004 5:11 am
مشاركات: 124
[align=center] ***شوربة الفطر***[/align]
المقادير:

كوب فطر مقطع
ملعقة كبيرة زيت الزيتون
كوب بصل مفروم
2 ملعقة صغيرة ثوم مفروم
4 أكواب مرق دجاج
كوب بطاطا مقشرة ومقطعة مكعبات
ملعقة كبيرة أوراق ريحان مفرومة
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
بقدونس للتزيين.

الطريقة

سخني زيت الزيتون في مقلاه ثم اضيفي البصل والثوم وقلبيه
حتى يصبح البصل شفافا
بعدها اضيفي قطع الفطر وقلبيها حتى تصبح طرية جدا
عندها اضيفي مرق الدجاج والبطاطا واوراق الريحان والملح والفلفل الأسود
واتركي الخليط يغلي لمدة 30 دقيقة،
ثم ارفعي الخليط من النار وضعيه في الخلاط واخلطي لمدة دقائق حتى تصبح الشوربة ناعمة
ثم اسكبيها في أوعية التقديم وزينيها بالبقدونس
وبالهنا والشفا .


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت يناير 17, 2009 11:34 pm 
غير متصل

اشترك في: السبت سبتمبر 01, 2007 7:05 pm
مشاركات: 856
[align=center]أرز بشرائح اللحم[/align]

المقادير

2 كوب أرز
1 جزرة
1 فلفل أخضر
500 جم شرائح لحم
4 ملاعق طعام سمن
بصلة صغيرة
ملح وفلفل
مرقة لحم


الطريقة

يتبل اللحم بالبصل والفلفل والملح.
يحمر الأرز بالسمن ويضاف اليه الجزرة المبشورة والفلفل الاخضر المقطع ويقلب.
تصف شرئح اللحم فى صينية ويوضع فوقها الأرز ويسقى بالمرقة ويترك ليستوي ثم يقلب وبالهناء.


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد يناير 18, 2009 8:21 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 999
[font=Arial]سمك محشي لذيذ جدا
المكونات:
سمكة كبيرة - فلفل أخضر بارد - بصل - ثوم مبشور - ليمون أسود- دارسين - طماطم - بهارات متنوعه - قرنبيط - هندال مبشور - زبيب ايراني - زيت الزيتون


الطريقة
1- تقطيع جميع الخضروات بشكل طولي وتقطيع البصل مربعات.
2- خلط جميع المقادير ووضع البهارات عليها ورشها قليل من زيت الزيتون.
3- تجهيز السمكه ويجب ان يكون داخلها نظيف جدا ومملحة من قبل, ومن ثم دهنها بزيت الزيتون.
4- حشو السمكه من الداخل والخارج وفي جميع جوانبها ولا ننسى وضع من تحتها أيضا ونلفها بالألمنيوم جيدا.
5- تركها لساعه واحده فقط لتخمير .
6- وضعها في المقلاة مع وضع القليل من الدهن مع تقليبها بين فترة واخرى
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يناير 19, 2009 8:28 pm 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388
[center][table=width:70%;][cell=filter:;][I][align=center] الأكلة دى علشان حبيبتى سلافة بس المرة نوع تانى غير العدس ...

فراخ فى الفرن :

نقوم بتجهيز صوص خاص فى الخلاط ... مقادير الصوص :

بصلة كبيرة مقطعة _ 3 فصوص ثوم _ زبادى _ ثمرة طماطم كبيرة _ عصير 2 ليمونة _ ملح _

فلفل _ حبهان مطحون _ زعتر _ قرفة _ نصف كوب ماء _

يضرب الخليط ضربا جيدا جدا حتى يتجانس تماما ...

نضع فى قاع صينية الفرن حلقات من البطاطس و الجزر و البازيلا و نضع دجاجة سليمة فوق

الخضار دون تقطيع بحيث نضع جزء من الخليط السابق تجهيزه داخل الفرخة وجزء نغطى به

الدجاجة و الباقى نخلطه بالخضار .

نضع الصينية فى الفرن على أقل درجة حرارة فى أول نصف ساعة ذلك يساعد عاى خروج

ماء الدجاجة و بعد ذلك نرفع درجة الحرارة حتى احمرار الوجه ...

_ ألف هنا و شفا على جميع أسر المنتدى _[/align][/B]
[/cell][/table][/center]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء يناير 21, 2009 4:18 am 
غير متصل

اشترك في: السبت يوليو 03, 2004 5:11 am
مشاركات: 124
[align=center]***شوربه الشوفان مع مكعبات اللحم والشعيريه***[/align]

المقادير

مكعبات لحم صغيرة
شوفان
شعيرية ماجي
ماء مغلي
بصل
بهارات ( شيبة + فلفل أسود )
صلصة

الطريقة

نضع اللحم في قدر ونحركه ثم نضع عليه البصل
ونستمر في التقليب كي لايحترق
ثم نضع عليه الصلصة والماء ونتركه يغلي لمدة نصف ساعة
ثم نضع الملح
نضيف الشوفان ( عشر ملاعق طعام أو أكثر على حسب الرغبة )
ونحركها سريعاً حتى لاتتكتل وعندما تقترب من الإستواء
نضع عليها شعيرية الماجي ونتركها ربع ساعة فقط
وبالهنا والشفا


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء يناير 21, 2009 1:14 pm 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388
[center][table=width:70%;][cell=filter:;][I][align=center] _ من وصفات جدتى _

مهلبية اليوسفى :

المقادير :

عصير كيلو يوسفى _ نصف كيلو موز شرائح _ نصف كيلو لبن _ كورن فلاور _

الطريقة :

نرفع عصير اليوسفى على ونضيف سكر للتحلية حسب الرغبة ونضيف ملعقتان من الكورن

فلاور المذاب فى ربع كوب ماء و نقلب على نار هادئة حتى تصير مهلبية

بنفس الطريقة نحول اللبن إلى مهلبية

نحضر أطباقا صغيرة للغرف يفضل أن تكون زجاجية لتظهر جمال الألوان

نضع فى كل طبق طبقة من اليوسفى فى نصف الطبق الأسفل ثم نرص شرائح الموز يليه

طبقة من المهلبية البيضاء من أعلى و على الوجه نزين الطبق بقليل من البندق المفروم

و بألف هنا ... هذا الصنف كانت تسميه جدتى ( مبطنة ) يا رب يعجبكم ..

ابقوا طمنونى ....[/align][/B]
[/cell][/table][/center]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد يناير 25, 2009 12:48 pm 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388
[center][table=width:70%;][cell=filter:;][I][align=center] طريقة سهلة لعمل طبق من الحوادق :

خبز فينو مقطع إلى شرائح _ جبن رومى مبشور _ جبن أبيض مهروس مضاف إليه النعناع

اليابس وقليل من زيت الزيتون _ جبن مثلثات _ شرائح من الزيتون الأسود _ تونة مهروسة

مضاف إليها عصير الليمون و الملح والفلفل _ زبد _شرائح خيار _ مكعبات صغيرة طماطم

نقوم أولا بدهن شرائح الخبز بقليل من الزبد ...

_ شريحة الجبن الأبيض عليها شريحة الخيار .

_ شريحة الجبن الرومى المبشور عابها قطعة الطماطم .

_ شريحة الجبن المثلثات عليها شريحة الزيتون الأسود .

_ شريحة التونة عليها قطعة خيار مخلل صغيرة .

ترص الشرائح فى صينية صفوف أو دوائر مع مراعاة تناسق الألوان ...

تنفع تلك الفكرة للضيوف أو هدية لصديق . بالهنا و الشفا ...[/align][/B]
[/cell][/table][/center]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: لحم الضأن بالأرز والخضراوات.....
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد يناير 25, 2009 7:59 pm 
غير متصل

اشترك في: الجمعة أكتوبر 26, 2007 12:20 am
مشاركات: 141
مكان: مصر
[align=center][font=Arial]
لحم الضأن بالأرز والخضراوات‏
000000000000000000000

المقادير: ‏
00000000000000
8 قطع ريش ضأن ‏

كوبا أرز بسماتي ‏ ‏

4 ملاعق كبيرة من الزيتون الأخضر ‏

بصلة مفرومة ‏

حبة بطاطس ‏ ‏

3 حبات ***ا ‏

4 حبات طماطم ‏

عود كرفس ‏

ملعقة كمون ‏

حب فلفل أسود وملح ‏ ‏

4 اكواب من الماء الساخن ‏

مكعبان مرق الدجاج ‏

الطريقة:‏ ‏
0000000000000
توضع قطع ريش الضأن في إناء يميل إلى العمق، وبعد أن يغسل الأرز ويصفى جيدا من الماء، ‏ويخلط بقطع الزيتون والكمون والفلفل والبهارات جيدا، يوضع فوق قطع اللحم.

في إناء آخر يخلط ‏الماء الساخن بمكعبي مرق الدجاج، ويصب فوق الخليط، بعد ذلك توضع الخضروات (ال***ا ‏والبطاطس والطماطم والكرفس) المقطعة إلى شرائح فوق الأرز على أن توضع شرائح الطماطم على ‏الوجه.

يغطى الإناء بورق الألمنيوم، ويدخل في فرن على درجة 180 لمدة ساعتين تقريبا.

يرفع ‏ورق الألمنيوم قبل 10 دقائق من إخراجه من الفرن حتى يتحمر الوجه ويكتسب لونا شهيا

ثم يقدم ‏ساخنا.‏
[/font]
[/align]

_________________
من كان عنده فضل علم فليجد به على من لا علم له


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يناير 26, 2009 12:26 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[fot][font=Tahoma]بنت البتول محبة ال البيت
اوعى وشك الامنة دخلت المطبخ
اقولكم بصراحة
اشعر ان اكل الامنة فيه نفس جميل وطعم حلو
عارفين ليه
كلنا من على النت قص والزق وجبات
لكن شعورى انها بتقول وبتوصف ما تفعله فعلا فى المطبخ

مش معنى كده اننا خايبين فى المطبخ
لكن يعنى ممكن وصفة مرة من مطبخك فعلا ومرة من على النت
ويا عينى بقى على اكلة عدس من ايد الامنه

مواضيع السيدات كثرت فى المنتدى وانا مبسوطة جدا
يا سلام يا دكتور محمود لو تقول بتحب تاكل ايه
وعندنا فى المطبخ سيدات 100% ممتازين
ونجرب ونشوف حيعملوا ايه [/font]
[/fot]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يناير 26, 2009 12:30 pm 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388
[center][table=width:70%;background-color:transparent;background-image:url(backgrounds/11.gif);border:1 solid green;][cell=filter:;][align=center] عرفتى إزاى يا حبيبتى يا سلافة ؟ !!!

فعلا ... أنا باكتب هنا إلى باعمله فعلا فى المطبخ ...

يعنى لازم أجرب فى نفسى الأول ... هى الناس ذنبها إيه ؟؟...

بس اليوم اللى أكون متضايقة أفضل ما يكونش لى فيه انتاج فى المطبخ ... ايه رأى أخواتى

الفضليات ؟ ... مش بردة الأكلة الحلوة عاوزة مزاج رايق و صلاة على حضرة النبى أروق ...

طب صلوا بينا على حضرة النبى ...

الهم صلى وسلم وبارك عليه ...[/align]
[/cell][/table][/center]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
عرض مشاركات سابقة منذ:  مرتبة بواسطة  
إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 530 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 36  التالي

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين


الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين و 15 زائر/زوار


لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى

البحث عن:
الانتقال الى:  
© 2011 www.msobieh.com

جميع المواضيع والآراء والتعليقات والردود والصور المنشورة في المنتديات تعبر عن رأي أصحابها فقط