اشترك في: الاثنين ديسمبر 20, 2004 11:42 am مشاركات: 12916
|
FDA Has Approved The Sale Of The First Lab-Grown Meat In The United States
November 17, 2022Health

Source : news-medical
According to a press release from the Food and Drug Administration (FDA), cultivated meat is now safe for human consumption. The approval came after the health authorities conducted a pre-market consultation with a provider, UPSIDE foods, previously Memphis Meats, and discovered no new safety concerns.
UPSIDE Foods, situated in Berkeley, California, was created in 2015 with the goal of producing lab-grown chicken flesh utilising cell culture. Aside from UPSIDE Foods, a slew of other enterprises have utilised this strategy to supply market demand for animal meat without slaughtering them. How can meat be cultivaated?
To create meat in the lab, cells are taken from animals without killing them and grown into cell lines that can be frozen for long-term storage. A tiny sample of cells from these cell lines can then be extracted and transferred to massive steel tanks known as bioreactors, which contain all of the required nutrients and conditions for cells to grow and increase in number.
When the cells reach a specific age and shape, they are harvested and used to produce meat products for human consumption. Unlike plant-based meats, which are generated from plant components and designed to look and feel like real meat, cultured meat is 100% animal tissue but without the need to entirely grow the animal or butcher it.
Startups companies in this space have built small production facilities to test their products and processes. These facilities also help them demonstrate to regulators like the FDA that their products and processes meet safety requirements. What is needed for full approval?
According to the press release, the FDA has only certified the UPSIDE Foods product, and the authorization does not imply blanket permission for all cultivated meat. The FDA has encouraged other providers of these items to contact them early in the product development process and before obtaining public sale approvals.
The news release also stated that after receiving FDA approval, the maker of cultured meat will need to obtain approval from the United States Department of Agriculture (USDA), which will inspect the manufacturing facility for food safety regulations. Furthermore, the product will require an inspection mark from the USDA Food Safety and Inspection Service (FSIS), and the FDA is working with the other federal agencies to assure the required regulation and labelling of these items.
Despite this historic decision, technology is still years away from replacing animal meat on our plates. According to a Wired report, the cost of producing meat in this manner is too expensive, and even large-scale facilities would struggle to compete with the economics of conventional meat sources today.
Uma Valeti, CEO of UPSIDE Foods, told Wired that the cultured meat industry is still in its infancy and that it could take another 15 years before it achieves scalability and can reach people in most regions of the world.
https://scienceatom.com/2022/11/fda-has ... ed-states/
وافقت إدارة الغذاء والدواء الأمريكية على بيع أول لحوم مزروعة في المعامل في الولايات المتحدة
17 نوفمبر 2022 صحة

المصدر: news-medical
وفقًا لبيان صحفي صادر عن إدارة الغذاء والدواء (FDA) ، أصبحت اللحوم المزروعة الآن آمنة للاستهلاك البشري . جاءت الموافقة بعد أن أجرت السلطات الصحية استشارة ما قبل السوق مع مزود ، UPSIDE food ، Memphis Meats سابقًا ، ولم تكتشف أي مخاوف جديدة تتعلق بالسلامة.
تم إنشاء UPSIDE Foods ، التي تقع في بيركلي ، كاليفورنيا ، في عام 2015 بهدف إنتاج لحم الدجاج المزروع في المختبر باستخدام زراعة الخلايا. بصرف النظر عن UPSIDE Foods ، استخدم عدد كبير من الشركات الأخرى هذه الإستراتيجية لتوفير طلب السوق على لحوم الحيوانات دون ذبحها . كيف يمكن زراعة اللحوم؟
لإنشاء اللحوم في المختبر ، تؤخذ الخلايا من الحيوانات دون قتلها وتنمو في سلالات خلايا يمكن تجميدها لتخزينها على المدى الطويل. يمكن بعد ذلك استخراج عينة صغيرة من الخلايا من خطوط الخلايا هذه ونقلها إلى خزانات فولاذية ضخمة تعرف باسم المفاعلات الحيوية ، والتي تحتوي على جميع العناصر الغذائية والظروف اللازمة لنمو الخلايا وزيادة عددها.
عندما تصل الخلايا إلى عمر وشكل معين ، يتم حصادها واستخدامها لإنتاج منتجات اللحوم للاستهلاك البشري. على عكس اللحوم النباتية ، والتي يتم إنتاجها من مكونات نباتية ومصممة لتبدو وكأنها لحوم حقيقية ، فإن اللحوم المستنبتة هي أنسجة حيوانية بنسبة 100٪ ولكن دون الحاجة إلى زراعة الحيوان بالكامل أو جزاره.
قامت الشركات الناشئة في هذا المجال ببناء مرافق إنتاج صغيرة لاختبار منتجاتها وعملياتها. تساعدهم هذه التسهيلات أيضًا في إثبات للمنظمين مثل إدارة الغذاء والدواء أن منتجاتهم وعملياتهم تلبي متطلبات السلامة. ما هو المطلوب للحصول على الموافقة الكاملة؟
وفقًا للبيان الصحفي ، قامت إدارة الغذاء والدواء الأمريكية (FDA) بالتصديق على منتج UPSIDE Foods فقط ، ولا يعني التفويض إذنًا شاملاً لجميع اللحوم المزروعة . شجعت إدارة الغذاء والدواء الأمريكية مقدمي هذه العناصر الآخرين على الاتصال بهم في وقت مبكر من عملية تطوير المنتج وقبل الحصول على موافقات البيع العامة.
ذكر البيان الصحفي أيضًا أنه بعد الحصول على موافقة إدارة الغذاء والدواء ، سيحتاج صانع اللحوم المستزرعة إلى الحصول على موافقة من وزارة الزراعة الأمريكية (USDA) ، والتي ستفحص منشأة التصنيع للوائح سلامة الأغذية. علاوة على ذلك ، سيتطلب المنتج علامة فحص من وزارة الزراعة الأمريكية لسلامة الأغذية والتفتيش (FSIS) ، وتعمل إدارة الغذاء والدواء مع الوكالات الفيدرالية الأخرى لضمان التنظيم المطلوب ووضع العلامات على هذه العناصر.
على الرغم من هذا القرار التاريخي ، لا تزال التكنولوجيا على بعد سنوات من استبدال لحوم الحيوانات على أطباقنا. وفقًا لتقرير Wired ، فإن تكلفة إنتاج اللحوم بهذه الطريقة باهظة الثمن ، وحتى المنشآت واسعة النطاق ستكافح للتنافس مع اقتصاديات مصادر اللحوم التقليدية اليوم.
أخبر أوما فاليتي ، الرئيس التنفيذي لشركة UPSIDE Foods ، Wired أن صناعة اللحوم المستزرعة لا تزال في مهدها ، وقد يستغرق الأمر 15 عامًا أخرى قبل أن تحقق قابلية التوسع ويمكن أن تصل إلى الناس في معظم مناطق العالم.
https://scienceatom-com.translate.goog/ ... r_pto=wapp
_________________ المواجهة النبوية الشريفة 
|
|