موقع د. محمود صبيح

منتدى موقع د. محمود صبيح

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين



إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 530 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 36  التالي
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس مايو 13, 2010 12:33 pm 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء فبراير 25, 2004 12:42 pm
مشاركات: 943
[align=center]طريقة عمل الكنافة بالقشطة اللذيذة

المقادير:

- 200 غرام عجينة عثمالية.
- 500 غرام سمن.
- 100 غرام فستق حلبي للزينة.

الطريقة

- افردي العجينة وضعيها في صينية صغيرة.
- ذوبي السمن وضعيه فوق العجينة.
- ضعي العجينة في الفرن مدة 10 دقائق كي يصبح لونها ذهبياً.
- كرري الخطوات نفسها، لكن في صينية أصغر حجماً من الأولى.
- ضعيها على ورق للتخلّص من السمن.
- ضعي الطبقة الأولى في وعاء، وأضيفي فوقها 300 غرام من القشطة، ثم ضعي الطبقة الثانية وزينيها بالفستق الحلبيصورة
[/align]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت ديسمبر 11, 2010 12:01 pm 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء فبراير 25, 2004 12:42 pm
مشاركات: 943
[align=center]طريقة تحضير «أم علي»
صورة
* المقادير:
ـ 6 رقائق رقاق.
ـ 4 أكواب لبن محلى بالسكر حسب الرغبة.
ـ ملعقة زبد.
ـ ملعقتا زبيب ومكسرات.
ـ فانيليا.
ـ ملعقتا قشدة.
* طريقة التحضير:
1 ـ يحمّر الرقاق في قليل من الزيت، أو يتم تحميصه في فرن ساخن.
2 ـ يكسر الرقاق على هيئة شرائح كبيرة في طاجن متوسط الحجم ويوضع فوقها اللبن المحلى بالسكر بعد تسخينه، ثم تضاف المكسرات والفانيليا والزبيب وتوضع القشدة على وجه الطاجن. 3 ـ يدخل الطاجن إلى فرن ساخن حتى يحمر وجهه وتقدم الوجبة ساخنة.[/align]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين ديسمبر 13, 2010 11:29 am 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء فبراير 25, 2004 12:42 pm
مشاركات: 943
[align=center]ألذ 5 مشروبات للشتاء
صورة
الموكا بالقرفة

المقادير :
- كوب نسكافيه .
- كوبين من خليط الكاكاو السابق .
- كوبين من مبيض القهوة .
- ملعقة صغيرة قرفه .
- ملعقة صغيرة جوزة الطيب .
- كوب ونصف سكر .
الطريقة :
1- تخلط المقادير وتحفظ في علبة .
2- لعمل الشراب ، 4 ملاعق صغيرة مع كوب ماء مغلي ، ويقدم ساخناً ، وفوائد هذا المشروب عديدة مثل الشيكولاتة الساخنة والكاكاو .


عصير الشوكولاتة
المقادير:
ماء ساخن
حليب مجفف
كاكاو
الطريقة:
4معالق كبيرة من الحليب
معلقة صغيرة من الكاكاو
خلطهم في الماء السخن

مشروب الحلبة باللبن
المقادير:
* ربع كيلو حلبة مطحونة.
* كوب صغير سمسم.
* 3 ملاعق كبيرة نشا.
* ملعقتا زبدة للتحمير.
* مكسرات "حسب الرغبة".
* لتر حليب.
طريقة التحضير:
* تذوب الزبدة في وعاء مناسب ويضاف إليها الحلبة والسمسم والنشا حتى يصبح لون الخليط ذهبياً، ثم يضاف الحليب إليه مع التحريك حتى يتماسك القوام ويصبح سميكاً، يحلى حسب الرغبة و يرفع من على النار ويصب في الأكواب ويزين الوجه بالمكسرات.
* يتناول هذا المشروب صباحاً لأنه يحتوي على طاقة عالية للجسم ويقال أن الحلبة هي من الأسرار المهمة لدى قدماء الفراعنة التي سجلوها في البرديات فهي تحتوي على العديد من العناصر الغذائية والعلاجية المهمة وعلى رأسها مضادات الالتهابات والميكروبات التي تنتشر في فصل الشتاء وصحتين.

مشروب السحلب
المقادير:
- 4أكواب أو ليتر من الماء
- علبة 397 غرام من حليب نستله المكثف المحلّى
- 4/1 ملعقة صغيرة من المسكة المطحونة
- 4/1 ملعقة صغيرة من المحلب المطحون
- 3 ملاعق كبيرة أو 40 غرام من دقيق الذرة
- 3 ملاعق كبيرة من ماء الورد
- ملعقة صغيرة من القرفة المطحونة
طريقة العمل :
يوضع الماء وحليب نستله المكثف المحلّى، والمسكة، والمحلب، ودقيق الذرة داخل وعاء كبير للصلصة.
يُغلى المزيج ثم يُترك على نارٍ خفيفةٍ لمدّة تتراوح بين 7 و10 دقائق مع التحريك المستمر.
يُرفع القدر عن النار ويُضاف إليه ماء الورد، ثم يُسكب المزيج داخل أكواب للتقديم.
تُرش القرفة المطحونة على الوجه ويُقدّم الشراب ساخناً مع الكعك (البسكويت العربي).
نصيحة للطهو: يُنصح باستخدام الكميّة المحدّدة من دقيق الذرة للحصول على المذاق المرّكز المطلوب

الزنجبيل بالزعفران

المقادير:
- شرائح زنجبيل مدقوقه نص كوب
- ملعقة خيوط الزعفران
- سكرابيض او بني او عسل
- لتر ماء مغلي
الطريقة:
1- يغلى الماء يسقط الزنجبيل المدقوق وخيوط الزعفران والسكر
2- يغلى لدقيقه يترك جانبا يتخدر يقدم في اكواب لتفئه ايام الشتاء
3- يجهز ايضا بدون زعفران نفس الطريقة او مع حليب طازج.
[/color][/align]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يوليو 04, 2011 2:42 pm 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء فبراير 25, 2004 12:42 pm
مشاركات: 943
وجبه صحيه من الوجبات الخفيفه
( بطاطس بالفلفل الاحمر الحار)

المقادير:
2 كجم بطاطس صغيرة الحجم
4 ملاعق صغيرة زيت خضروات
1 ملعقه صغيره كمون
1 ملعقه صغيره فلفل احمر

الطريقه:
تدهن صينيه صغيره بزيت الخضروات ثم تترك جانبا
تغسل البطاطس جيدا وتقشر, ثم تقطع الي نصفين بطول الثمره
تدهن البطاطس بالزيت علي كلا الجانبين
يخلط الكمون والفلفل الاحمر سويا
ترش مكونات التوابل من الفلفل الاحمر والكمون علي البطاطس
ترص البطاطس في الصينيه المعده مسبقا
تخبز في فرن درجة حرارته 225 درجه مئويه حتي تكتسب اللون البني المائل الي الذهبي لمده 20 دقيقه
ثم تقدم البطاطس للتناول


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة سبتمبر 23, 2011 9:14 am 
غير متصل

اشترك في: الاثنين سبتمبر 28, 2009 11:17 pm
مشاركات: 882
بطاطس بالفلفل الاحمر الحار لا يا sara
انتى تاكليها لوحدك
بس برضه بحبك وبحب امك جدا جدا
اى نعم هى شاطرة فى المطبخ
لكن بالفلفل الحار لا لا لا
ارجو طلب ضرورى قبل يوم الاربع
وهو كيف اعمل فتة حلوة زى اللى باكلها عند د محمود صبيح
سارة ضرورى يا سارة



أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة سبتمبر 23, 2011 4:52 pm 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388

وحشتيناقوى ياحاجة سلافة .......

أماعن مسألة وصفة الفتة فبشكل عام ممكن وصفات كثيرة ......

لكن بشكل خاص ... جدا...... زى اللى ذكرتيها .....

ماتحاوليش ..... كلنا حاولناوفشلنا ....

المسألة مش مقادير مكتوبة ..... لكن ده مددددددددددددددددد ...........


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين سبتمبر 26, 2011 12:01 am 
غير متصل

اشترك في: الاثنين سبتمبر 28, 2009 11:17 pm
مشاركات: 882
طب وبعدين يا امنة احبطينى اعمل ايه
ايه الحل ؟
يوم الاربع يوم الاربع يوم الاربع
اعمل لحمة محمرة ومعاها مكرونة محمرة
هو ده الحل
وسلطة كمان
مفيش فايدة ياآمنة
ايه رايك يا سارة ؛؛؛؛


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين سبتمبر 26, 2011 12:41 am 
غير متصل

اشترك في: الاثنين مارس 29, 2004 4:05 pm
مشاركات: 7388
[b]
ياحبيبتى يوم الأربع يوم الأربع إعملى وصفة الفتة دى لو حبيتى ......

دى فتة من بلاد الشام بس حلوة جدا ..... من باب التغيير ...... وكمان خفيفة على المعدة .......

المقادير :

لحمة بتلو أو كندوز _ أرز مفلفل أبيض _ خبز شامى أبيض مقطع قطع صغيرة _ ثوم مفروم _ خل _ خمس أو ستة أكواب زبادى .

الطريقة :

تسلق اللحمة بالطريقة العادية

يحمر الخبز فى زيت الذرة

يوضع الزبادى فى وعاء ويضاف له بعض من الثوم المفروم ويرفع على النار حتى يصير دافئا

يحمر الثوم فى قليل من السمن ويضاف له الخل

نحضر طبق من البايركس وتكون أمامناكل المكونات السابقة مجهزة وساخنة لأنه يراعى فى هذاالطبق سرعة التجهيز ويقدم مباشرة لأفراد العائلة لأكله بالهناءوالشفاء

نضع الخبز فى قاع الإناء ونرش عليه الشوربة وبعض من الثوم والخل مع التقليب بسرعة ثم يغطى الخبز بالزبادى المخلوط بالثوم حتى يغمره تماما ويغطى الجميع بطبقة رقيقة

من الأرز الأبيض ويرش الوجه بالثوم والخل ويقدم فورا ..... بالهناء والشفاء .......

أى خدمة ياحاجة سلافة ......
[/b]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد أكتوبر 30, 2011 3:54 pm 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء فبراير 25, 2004 12:42 pm
مشاركات: 943
وانا وماما بنحبك جدا جدا والله يا طنط سلافه
وانا متأسفة والله بقالي فتره مدخلتش ومشفتش طلبك متزعليش مني
المهم عملتي ايه يوم الاربع يا تري :oops: :wink:


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء نوفمبر 01, 2011 2:12 am 
غير متصل

اشترك في: الاثنين سبتمبر 28, 2009 11:17 pm
مشاركات: 882
حبيبة قلبى sara
حبيبتى وبنت حبيبتى
الامنة الطيبة القلب
محبة كل المحبين وكمان حبيبة النبى
انتم اللى وحشتونى
واحب اقل لكم الاتى
قرار من امراة بيضاء لا تجيد الطهى

فقررت الاتى اخذت طريقة الفتة من المصدر الرئيسى يوم الخميس الماضى
وطبعا عندنا عيد اضحى
يعنى فته
واختى وزوجها واولادها والعيلة حتفطر فتة
وانا عارفة انها فتة من امرأة بيضاء لا تجيد الطهى
وربنا معانا بعد صلاة العيد

وكل سنة وانتم طيبين وكل اللى شغال فى مطبخ اسرة دكتور محمود صبيح طيبين

وبجد بحبكم


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء نوفمبر 02, 2011 7:14 am 
غير متصل

اشترك في: السبت سبتمبر 01, 2007 7:05 pm
مشاركات: 856
كل سنه و حضرتك طيبة يا طنت سلافه
و انشاءالله العزومة تتم على خير و تطلع حلوة بإذن الله
و دى طريقة الرقاق عشان تعمليه مع الفته عشان العزومة تبقى على اكمل وجه
و احنا تحت امرك فى اى حاجه
:)


طريقه عمل الرقاق باللحمه المفرومه

المقادير:

8 ورقات رقاق

سمن سايح

مرق لحمه

ربع كيلو لحم مفروم معصج بالبصل والتوابل

الطريقه:

اولا نجيب صينيه متوسطه

وندهنها سمن كويس

وبعدين نبل ورقه رقاق بالمرق كويس

ونحطها بالصينيه حنعمل كده في نصف الورق

نبله بالمرق ونرصه فوق بعض بالصينيه

وبعد كده حنحط اللحمه المعصجه علي الرقاق

وبعدين حنبل باقي الورق ونرصهم فوق اللحم المفرومه

يعني 4 ورقات رقاق ولحمه معصجه و4 ورقات رقاق

وبعدين رشي وش الرقاق بالسمن

ونحط الصينيه بالفرن من تحت زي الكيكه بالظبط

لغايه ما وشها يحمر

ولما تطلع بنحط عليها حوالي مغرفه واحده مرقه

ونغطيها حوالي 5 دقايق وبعدين تقلب وتقطع

**ملحوظه** لو عايزه الرقاق بيقرمش بعد ما تطلع من الفرن

لا تغطيها ولا تحطى عليها المرقه

يعني اول ما تطلع تقلبيها وتقطعيها

وبالهنا والشفا

_________________
اللهم صلى وسلم وبارك على أجمل و أكمل وأحن الخلق إمام المرسلين
وخير خلق الله أجمعين سيدنا ومولانا وحبيبنا رسول الله
وعلى أهل بيته الطيبين الطاهرين


صورة


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء يناير 04, 2012 2:32 am 
غير متصل

اشترك في: الاثنين سبتمبر 28, 2009 11:17 pm
مشاركات: 882
قرار رقم ( 1) من إمرأة بيضاء لا تجيد الطهى

الاكل جبنة بيضاء وعيش سخن ومعاه شرائح طماطم

بس خلاص


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يناير 16, 2012 2:47 pm 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء فبراير 25, 2004 12:42 pm
مشاركات: 943
حلو البانكو

الطبقة الأولى :
علبة كيك شوكولاتة جاهزة مخبوزة ومفتتة + قليل من صلصة الشوكولاتة مخلوط معها ومرصوصة جيدا في الكاس

الطبقة الثانية :
كاس بسكوت الشاي او دايجستف مطحون + ست حبات كيري + علبتين قشطة + فنجان ماء إذا صارت ثقيلة .. يخلط في الخلاط حتى يتجانس

الطبقة الثالثة :
خمس حبات جالكسي سادة مذوبة بحمام ماء او مايكروويف + علبة قشطة .. نضع القشطة فوق الشوكولاته وهي ساخنة وتخلط جيدا وتصب فوق الطبقة الثانية ..
تزين بشوكولاتة سايحة وتوضع في الثلاجة وتقدم باردة ...

صلصة الشوكولاتة :
المقدار كاس الجبن الصغير ..
كاس سكر
كاس حليب بودر
نص كاس ككاو بودرة مر
كاس ماء
حبة جلكسي سادة
نخلطهم كلهم مع بعض ونحطهم على النار مع التحريك المستمر عشان ما يحترق ولما يغلي نهدي النار ونخليه خمس دقائق او اكثر لحد ما يتقل شوية ومع استمرار التحريك .. وبعدين نحط علبة قشطة نخلطها مع الخليط السابق لحد ما تتجانس ونشيلها من النار على طول ..

وبالهنا والشفا :)

صورة


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء يونيو 12, 2012 8:55 pm 
غير متصل

اشترك في: السبت سبتمبر 01, 2007 7:05 pm
مشاركات: 856

آيس كريم الكراميل



صورة


المكونات

نصف كوب زبد
نصف كوب سكر
بيضتان
ثلاثة ارباع الكوب دقيق بالخميرة
نصف ملعقة من مسحوق الخميرة
و 4 كرات من آيس كريم الشوكولاته الجاهز

مقادير الكراميل

عدد 3 ملاعق سكر
ملعقة عسل
ربع كوب حليب محلى
ملعقتان من كريمة الخفق

للتزيين

كرز
مكسرات حسب الرغبة

الطريقه

اخفقي الزبد بالسكر ثم اضيفي البيض والدقيق والخميرة
مع استمرار الخفق وصبي الخليط في 4 قوالب صغيرة خاصة
بالكعكات ثم ادخليها الفرن على درجة (160) لمدة 30 دقيقة
لتحضير الكراميل حمصي السكر حتى يصبح ذهبي اللون
ثم صبي عليه العسل حركي المقادير
ثم اضيفي الحليب المحلى والكريمة بعد ذلك
اخرجي الكعكات ثم ضعيها في كوب التقديم، صبي
فوقها الآيس كريم وصبي عليه الكراميل .

وبالهنا والشفا
.

_________________
اللهم صلى وسلم وبارك على أجمل و أكمل وأحن الخلق إمام المرسلين
وخير خلق الله أجمعين سيدنا ومولانا وحبيبنا رسول الله
وعلى أهل بيته الطيبين الطاهرين


صورة


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة: Re: وجبة بعد حضرة
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء يونيو 12, 2012 11:48 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 10, 2012 1:45 am
مشاركات: 107
هههههههههه
بقالي 12 سنة عايش في الغربة لوحدي ولسة بعمل الرز معجن ههههه
الله يرحمك يا امي ويجعل مثواكي الجنة كان نفسي اكل من ايدك قبل ما تتوفي
لكن دة قضاء ربنا الحمد لله علي كل حال


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
عرض مشاركات سابقة منذ:  مرتبة بواسطة  
إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 530 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 36  التالي

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين


الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين و 16 زائر/زوار


لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى

البحث عن:
الانتقال الى:  
© 2011 www.msobieh.com

جميع المواضيع والآراء والتعليقات والردود والصور المنشورة في المنتديات تعبر عن رأي أصحابها فقط